Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb, a declarat joi, dupa intalnirea pe care a avut-o la Guvern cu omologul german, ca 287.000 de romani traiesc si muncesc in Germania, contribuind astfel la economia acestei tari.

Ministrul federal al Muncii si Afacerilor Sociale din Germania, Andrea Nahles, a confirmat aceasta cifra, precizand ca cetatenii romani sunt foarte bine integrati in tara sa. "Am observat ca in Germania exista un numar de muncitori din Romania care sunt foarte bine integrati pe piata muncii de acolo si in societatea germana. Doresc sa reconfirm acest aspect. Sigur ca exista in Germania o serie intreaga de probleme demografice, fapt pentru care ne bucuram de prezenta fortei de munca din Romania, care ne ajuta activ sa stabilizam piata fortei de munca", a spus demnitarul german, scrie Mediafax.

In opinia ministrului german al Muncii, libera circulatie a fortei de munca este benefica pentru intreaga Europa, iar problemele care apar din aceasta cauza sunt, de fapt, izolate.

"Cred ca este bine ca lucrurile stau astfel. Cred ca libera circulatie a fortei de munca in Europa este exact ce ne-am dorit. Daca exista, totusi, probleme in orase singulare, cred ca totusi linia generala este ca ne bucuram de prezenta acestei forte de munca bine integrata si calificata", a declarat Andrea Nahles.