Potrivit agentiei de stat Athens-Macedonia News Agency, tirul, care venea dinspre orasul Veria si se deplasa cu viteza, a lovit aproximativ 30 de vehicule pe autostrada Egnatia, in nordul Greciei. Cel putin unul dintre vehicule a luat foc in urma impactului, produs in jurul orei 10.30. Soferul tirului ar fi fugit de la locul accidentului, dar a fost ulterior arestat de politie, care l-a gasit ascuns pe un camp din apropiere. Acesta a fost identificat drept un cetatean roman si este retinut pentru interogatoriu, relateaza Mediafax.

Patru persoane au murit in urma accidentului si cel putin 20 au fost ranite, primind ingrijiri la diferite spitale din apropiere. Zona accidentului a fost securizata intrucat echipele de interventie continuau eforturile de a elibera persoanele blocate in masini si pentru a permite anchetatorilor sa stranga dovezi privind circumstantele producerii accidentului.

MAE confirma ca soferul de tir era roman

"Consulatul General al Romaniei la Salonic s-a sesizat cu privire la producerea unui accident rutier in apropierea orasului Salonic, pe autostrada ce face legatura intre orasele Salonic si Veria, cu o posibila implicare a unui autocamion inmatriculat in Romania", precizeaza MAE cu privire la accidentul din nordul Greciei.

Ministerul adauga ca oficiul consular a intreprins demersurile legale pe langa autoritatile elene, in vederea obtinerii unor informatii certe, in regim de urgenta, cu privire la circumstantele producerii accidentului, cat si pentru confirmarea existentei unui autovehicul inmatriculat in Romania implicat in accident. "In paralel cu demersul initiat, o echipa a Consulatului General al Romaniei la Salonic s-a deplasat, de urgenta, la locul accidentului. Conform primelor informatii obtinute inclusiv pe cale politieneasca, un autocamion la volanul caruia se afla un cetatean roman a lovit mai multe autoturisme stationate intr-o zona cu restrictii de circulatie, ca urmare a efectuarii unor lucrari pe carosabil. In urma accidentului, 4 persoane aflate in autoturismele lovite au decedat, 4 persoane sunt ranite grav si sunt peste 20 de cetateni raniti usor. Din cauza caracterului recent al accidentului, nu rezulta, inca, decesul sau ranirea vreunui cetatean roman, insa cercetarile sunt in plina desfasurare, urmand sa fie stabilite ulterior identitatile certe ale tuturor victimelor", precizeaza MAE.

Citeste si:

Ministerul mentioneaza ca soferul autocamionului, cetatean roman, a fost retinut si se afla la dispozitia autoritatilor elene. "In acest sens, reprezentantii Consulatului General raman in continuare la locul accidentului, fiind in legatura directa cu autoritatile elene competente", se mai arata in comunicat.

Presedintele Traian Basescu a transmis, duminica, un mesaj de condoleante familiilor celor care si-au pierdut viata in accidentul auto din Grecia, mentionand, pe de alta parte, ca le doreste deplina insanatosire persoanelor care au fost ranite.