Pentru a putea vorbi despre egalitatea dintre femei si barbati trebuie analizate diferentele de gen dezbatute de-a lungul timpului. Acesta este si scopul celui mai recent studiu publicat de Indexul Global Gender Gap, care masoara diferenta de gen, in care se analizeaza diferentele intre drepturile si oportunitatile femeilor si cele ale barbatilor din cateva domenii cheie, cum ar fi sanatatea, educatia sau emanciparea politica, potrivit Mashable.

In timp ce nicio tara nu a reusit sa elimine complet diferentele de gen, tarile nordice - Islanda, Finlanda, Norvegia, Suedia si Danemarca- au depasit indicele, reducand diferenta de gen cu 80%.

Cu toate acestea, chiar daca Islanda se afla in topul listei pentru al saselea an consecutiv, e important de stiut ca in ciuda multor succese in domeniu, raman inca disparitati de rezolvat. Indicele masoare anumite discordante in ceea ce priveste accesul la resurse si oprtunitati pentru femei. De fapt, studiul WEF a constatat ca ar fi nevoie de 81 ani pentru a renunta complet diferentele de gen.

La cealalta extrema, Rwanda a intrat in top pentru prima data, pe pozitia a saptea. Aceasta este adesea laudata pentru procentul ridicat de femei in parlament. Statele Unite ale Americii au crescut de la pozitia 23 in 2013, la pozitia 20 in acest an, in timp ce Marea Britanie a sczut de la pozitia 18 la 26.

Yemen, mult timp criticata pentru violenta pe motive de gen si lipsa legilor in ceea ce priveste casatoriile intre copii, este tara cel mai jos clasata in topul diferentelor de gen, pe locul 142.

Urmatorul infografic arata primele 10 tari unde egalitatea de gen este foarte aproape de realitate.

Sursa foto: Shutterstock/Egalitate intre femei si barbati

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri