Centrul Medical Anadolu din Turcia beneficiaza de tehnologie de varf atunci cand vine vorba despre tratarea cancerului de san. Medicii spun ca beneficiile Cyberknife pentru pacienti sunt net superioare si ofera o rata de succes a tratamentului mai buna.

Chirurgii de la Centrul Medical Anadolu vorbesc despre o precizie mai mare in realizarea interventiilor chirurgicale dificile care erau pana acum considerate greu de operat. Odata cu adaugarea componentei denumita Iris, robotul Cyberknife isi poate focaliza mai bine doza de radiatii pe o zona tumorala specifica. In acest context, tesuturile sanatoase din jur nu mai sunt afectate.

In Romania, se inregistreaza anual 10.000 de cazuri noi de cancer la san depistat in faza avansata, motiv pentru care specialistii din Turcia puncteaza importanta prevenirii cancerului la san. “Minimizarea riscurilor dezvoltarii cancerului mamar vine ca o necesitate, mai ales ca aceasta maladie poate fi vindecata cu usurinta daca este depistata in stadii incipiente”, spune Prof.Dr. Metin Çakmakçi, chirurg generalist la Centrul Medical Anadolu.

Specialistul Centrului Medical Anadolu aminteste doar cateva reguli simple pe care trebuie sa le respecte fiecare femeie:
- auto-palparea lunara
- vizitele regulate la medic (de doua ori pe an)
- limitarea consumului de alcool
- dieta echilibrata, bogata in fructe si legume.

Despre Anadolu
Centrul Medical Anadolu a fost fondat de Fundatia Anadolu, ce a alimentat multiple proiecte importante din Turcia. In prezent, Anadolu face parte din Top 10 Spitale Globale, datorita tehnologiei medicale folosite si a rezultatelor obtinute de-a lungul timpului.

Citește și
Marcel Vela: Ce riscă să pățească cei care trec granița cu Ungaria pe jos?
Setari Cookie-uri