Gaspadin Ponta a zis ca in 2018 va fi presedinte si al romanilor, si al moldovenilor. Adunarea Populara a Gagauziei i-a raspuns ca «Atunci inseamna ca, din 2018, Gagauzia va fi in sfarsit independenta»”, rade un deputat gagauz. Daca la Bucuresti si Chisinau unirea este cel mult o tema de campanie, la Comrat oamenii se folosesc de gargara unionista pentru a-si cere independenta de Moldova. Independenta care vine tot de la „mama Rusia”.

Gagauzii s-au hotarat in ultimii doi ani ca vor sa fie si mai independenti decat sunt deja si dau Moldovei ultimaturi: ori ii acorda autonomie totala, in afara Constitutiei moldovenesti, ori „lumea nu va mai suporta”.

De un an, de la izbucnirea crizei ucrainene, sistemul de autonomie in care traiesc gagauzii din Moldova de 20 de ani nu mai este bun. Ei au inceput sa ceara anul acesta mai multa independenta fata de Chisinau, desi au propriul parlament si isi aleg singuri liderii. In schimb, n-au nicio problema cu faptul ca toate numele de strazi sunt scrise in rusa sau ca, la scoala, copiii lor invata tot in rusa, pentru ca mai apoi sa plece sa munceasca in constructii in Rusia.

Citeste articolul integral pe Adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri