"Ziua Naționala a Romaniei este, in fiecare an, un moment unic, special, marcat de speranța, de recunoștința și de solidaritate. In aceasta zi, romanii din țara și de pretutindeni iși afirma identitatea, se mandresc cu țara lor și spun intregii lumi ca au fost, sunt și vor fi o națiune puternica și demna. Pe 1 decembrie romanii celebreaza trecutul și cinstesc memoria inaintașilor, se bucura impreuna de prezent și privesc cu incredere spre viitor", spune Ponta.

El apreciaza ca parcurgerea acestui drum reprezinta o garanție ca, la momentul aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire, se va trai intr-o Romanie puternica, un stat de drept consolidat, cu un nivel de trai care sa asigure tuturor o viața decenta și cu o societate solidara.

"Astazi, mai mult ca oricand, romanii au motive pentru a fi increzatori. Romania se afla pe un drum bun, al creșterii economice și al refacerii echilibrelor sociale, al modernizarii și eficientizarii serviciilor publice, al consolidarii instituționale și al reafirmarii mandriei si valorilor autentice ale romanilor. Este drumul la care au visat toți cei care s-au jertifit pentru crearea statului național unitar roman. Parcurgerea sa reprezinta o garanție ca, la momentul aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire, vom trai cu toții intr-o Romanie Puternica, un stat de drept consolidat, cu oameni apreciați pentru munca lor, cu un nivel de trai care sa asigure tuturor o viața decenta și cu o societate solidara, in care exista sanse egale pentru toti", apreciza premierul.

Citeste si:

Ponta adauga insa ca, pentru a atinge aceste obiective, Romania are nevoie de stabilitate și de lideri politici responsabili, care sa duca mai departe proiectul de construcție și dezvoltare.

"Greșelile trecutului nu trebuie repetate. Cearta și dezbinarea nu aduc decat saracie și alienare, fiind instrumente de distrugere a spiritului comunitar și a identitații naționale. Ziua de astazi trebuie sa ne aminteasca tuturor ca puterea sta in unire, iar unirea este posibila doar daca interesul național este pus inaintea oricarui interes particular. Indiferent de varsta, de statut social, de etnie sau de credinta, suntem cu totii romani si avem impreuna un obiectiv important, acela de a construi pentru noi si pentru copiii nostri o viata mai buna si mai sigura aici, acasa. Trebuie sa avem incredere in capacitatea noastra de a fi solidari si de a coopera, astfel incat Romania sa devina tara in care fiecare isi gaseste locul, rolul si implinirea personala si profesionala", incheie Ponta.