Conform unui studiu “Football’s Digital Transformation – Growth opportunities for football clubs in the digital age” realizat de PwC Elvetia, International Football Arena si Exozet, fotbalul intra in era digitala. Cluburile au inceput sa foloseasca continut personalizat pentru a genera venituri suplimentare din media. Tehnologia avansata creeaza noi modele de business si strategii de dezvoltare.

Un proverb din fotbal spune ca meciul cel mai important este urmatorul, iar tehnologia digitala si noile canale media permit comunicarea dintre cluburi si suporteri si dupa terminarea timpului de joc regulamentar. Aceste posibilitati tehnice satisfac nevoia suporterilor de a avea mai mult continut referitor la clubul preferat si o experienta digitala personalizata.

"In era digitala, cluburile de fotbal trebuie sa dezvolte noi modele de business si strategii de marketing daca vor sa ramana in competitie atat pe teren cat si in afara lui", spune David Dellea, lider al echipei de servicii de consultanta Sports Business Advisory, PwC Elvetia. "O generatie intreaga de suporteri a crescut in era digitala; pentru acesti "nativi digitali", oferta unui club va avea un rol cheie in decizia lor de a deveni suporteri ai echipei si de a ramane loiali.

Suporterii echipelor de fotbal incearca sa lase o amprenta atunci cand interactioneaza in lumea digitala. Analizand aceste date, cluburile isi pot cunoaste fiecare suporter in parte. In plus, in urma personalizarii continutului catre grupuri tinta si a mesajelor de promovare a produselor relevante, cluburile pot obtine un avantaj semnificativ in industrie. Acesta va ajuta la fidelizarea fata de brand, si, in acelasi timp, va contribui la cresterea veniturilor prin cross-selling si up-selling.

Datorita accesoriilor digitale portabile (wearables), suporterii vor putea sa isi compare pulsul cu cel al jucatorilor preferati sau sa aiba parte de o noua experienta a meciului prin comentarii live de la marginea terenului. "Piata gadgeturilor wearable tocmai incepe sa prinda avant. Preturile sunt accesibile, iar platformele sunt inca nereglementate. Disponibilitatea datelor comerciale va crea modele de business si strategii de marketing atat pentru cluburi, cat si pentru jucatori", spune Frank Zahn, CEO al Exozet.

Studiul “Football’s Digital Transformation – Growth opportunities for football in the digital age” este rezultatul unei colaborari intre PwC Elvetia, International Football Arena si Exozet. Isi propune sa analizeze un numar de zone conexe afacerilor din fotbal si sa evidentieze potentialul lor impact asupra modului in care afacerile din fotbal sunt gestionate in prezent.

Sursa foto: Shutterstock.com/Tableta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »



Setari Cookie-uri