Fundatia Valente Umane, o poarta romaneasca de dialog la Bruxelles, a dorit sa aduca in atentia partenerilor comunitari, plus valoarea pe care tara noastra o aduce celor 27 de state membre, prin dinamica, arta, sport, bogatie naturala si spiritualitate.

Intr-un cadru festiv, invitatii de marca – ambasadori, ministri, membri ai Parlamentului European, Comisiei Europene si ai corpului diplomatic international, s-au putut bucura de un program cultural de inalta tinuta, care i-a avut ca protagonisti pe solista Ozana Barabancea, baritonul Iordache Basalic si pianistul Alexandru Burca.

Acest eveniment cu dublu rol, de rememorare a evenimentelor istorice de la 1 decembrie 1918 si, totodata, de promovare a Romaniei actuale, autentice, cu un aport important la patrimoniul european, a beneficiat de un real succes, reusind sa aduca mai aproape publicul european si sa transmita ideea unei comunitati romanesti puternice si coezive.

Unirea de la 1918 a fost un act natural, de implinire, prin care romanii din cele trei provincii istorice au format un stat national. Aderarea Romaniei la UE in 2007 a reprezentat o etapa de crestere mutuala, de imbogatire culturala, atat pentru tara noastra, cat si pentru Uniune. Cred ca este important sa constientizam aceste efecte si sa le valorificam prin interactiunile dintre statele membre ale UE, prin schimburi culturale si promovarea diferitelor traditii, ca element de baza pentru construirea unitatii in diversitate” a declarat Nela Pavaloiu, presedinte al Fundatiei Valente Umane.

Evenimentul s-a desfasurat cu sprijinul europarlamentarilor Ramona Manescu si Ciprian Tanasescu si a avut ca parteneri: Complexul de Agrement „La Stejarii”, Tarom, Platforma Europeana de Dezvoltare si ND European Business Development.