Ministerul Educatiei cauta voluntari care au studii juridice, economice sau tehnice

Ministerul Educatiei ar vrea sa colaboreze cu voluntari care sunt absolventi de studii juridice, economice, tehnice sau de administratie publica, intrucat acestora nu le este solicitata experienta profesionala.

Disponibilitatea este mentionata intr-o "cerere colaborare voluntari" inregistrata la 22 decembrie 2014, cand la conducerea ministerului era deja instalat Sorin Cimpeanu. "Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice exprima disponibilitatea de a colabora cu voluntari, in conformitate cu prevederile Legii voluntariatului nr. 78/2014. Voluntarii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: absolvent studii juridice/economice/tehnice/administratie publica; vechime in munca mai mica de un an/fara experienta profesionala", se arata in cerere, conform Mediafax.

In acelasi document se precizeaza ca in conformitate cu prevederile Legii voluntariatului, pe durata colaborarii, cat si la incheierea acesteia, Ministerul Educatiei elibereaza, la cerere, un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate. "Activitatea de voluntariat se considera experienta profesionala si/sau in specialitate, in functie de tipul activitatii, daca aceasta este realizata in domeniul studiilor absolvite, conform art. 10 alin. (2) din Legea voluntariatului", mai precizeaza ministerul.

Sursa foto: voluntari_Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri