Consumatorii de energie electrica vor subventiona in acest an, prin facturi, mai multa energie regenerabila, respectiv 11,9% din consumul final brut de electricitate, fata de nivelul de 11,1% din 2014.

"Pentru anul 2015 cota obligatorie de energie electrica produsa din surse regenerabile de energie, care beneficiaza de sistemul de promovare prin certificate verzi, este de 11,9% din consumul final brut de energie electrica", potrivit ANRE, scrie Mediafax.

Pentru 2014 cota obligatorie a fost stabilita de Guvern la 11,1%, impactul in facturi fiind de 35 lei/MWh de electricitate. In 2013, impactul in factura consumatorului final al contributiei pentru energia regenerabila a crescut de la 30 lei la 53 lei/MWh la inceputul anului, dar a coborat la 35 lei dupa ce Guvernul a diminuat sprijinul acordat productiei de energie din surse regenerabile.

Impactul mediu al contributiei pentru energia regenerabila in factura consumatorului final in anul 2012 a fost de 29 lei/MWh.

Autoritatile anuntau, anul trecut, ca majorarea cotei nu va avea niciun impact in factura finala la electricitate. Potrivit angajamentelor asumate de Romania fata de Uniunea Europeana, ponderea energiei regenerabile in consumul final brut de energie va trebui sa ajunga in 2020 la 24%.

Cum sa iti transformi...
Citeste si: Cum sa iti transformi afacerea in una prietenoasa cu mediul


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
ANRE promite ca pretul la energie nu va creste de la 1 iulie