Sistemul informatic al Vamii, interconectat la sistemul vamal trans-european, a redevenit functional

Problemele tehnice aparute la Sistemul Informatic Integrat Vamal (SIIV) au fost remediate, astfel ca acesta a redevenit functional, a anuntat miercuri Directia Generala a Vamilor.

Din cauza unor probleme tehnice ale echipamentelor, Sistemul Informatic Integrat Vamal a fost indisponibil, procedurile de depunere si prelucrare a declaratiilor fiind derulate pe suport de hartie pana la remedierea situatiei, noteaza Mediafax. "Incepand cu data de 07.01.2015 Sistemul Informatic Integrat Vamal este functional. Toate structurile teritoriale au fost informate, iar desfasurarea activitatii vamale se deruleaza in conditii optime", se arata intr-un comunicat al Directiei Generale a Vamilor.

SIIV este interconectat la sistemul vamal trans-european si cuprinde sistemul de procesare a declaratiei vamale, care permite depunerea declaratiei vamale prin mijloace electronice de catre operatorii economici autorizati (comisionari in vama, operatori economici autorizati pentru vamuirea la domiciliu, declaranti in nume propriu), utilizatori ai SIIV, stocarea, inregistrarea si validarea, de catre autoritatea vamala si plata drepturilor de import si altor taxe.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri