Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna, minus 35 de grade Celsius, a fost inregistrata, joi dimineata, la Intorsura Buzaului, in judetul Covasna, in timp ce la Brasov au fost minus 33 de grade Celsius, iar la Miercurea Ciuc minus 29 de grade Celsius, transmite agentia Mediafax.

Meteorologul de serviciu de la statia meteo din Intorsura Buzaului a declarat noaptea de miercuri spre joi a fost deosebit de geroasa, inaine de miezul noptii termometrele indicand minus 30 de grade Celsius, temperatura continuand sa scada de la o ora la alta pana la minus 35 de grade Celsius, in jurul orei 7.00.
Potrivit acestuia, minima inregistrata joi dimineata la statia meteo din Intorsura Buzaului este cu doar un grad Celsius mai mica decat minima absoluta, de minus 36 grade Celsius, consemnata de cand se fac masuratori in localitate si masurata in februarie 2005.

Temperaturi extreme in toata Romania

Meteorologul Nicolae Rusan de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a spus, la randul sau, ca temperaturi extrem de scazute s-au inregistrat in toata Transilvania, minimele diminetii variind intre minus 33 de grade Cesius la Brasov si minus 30 de grade in localitatea Fagaras din judetul Brasov, in timp ce in judetul Harghita cel mai frig, minus 29 de grade Celsius, a fost la Miercurea Ciuc, la Joseni au fost minus 27 de grade Celsius, iar cel mai cald, minus 21 de grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc.

In judetul Sibiu, temperaturile minime ale diminetii de joi au fost cuprinse intre minus 26 de grade Celsius la Dumbravita si minus 22 de grade la Boita, iar in judetul Mures cea mai scazuta temperatura, de minus 22 de grade Celsius, s-a inregistrat la Targu Mures si cea mai ridicata, minus 16 grade, la Tarnaveni-Bobohalma. In judetul Alba, cel mai frig a fost la Blaj, unde termometrele de la statia meteo au masurat, inainte de ora 8.00, minus 22 de grade Celsius.

Citeste si:
Ninsoare in 5 judete. Drumarii de la CNAIR intervin cu 600 utilaje
Ninsoare in 5 judete....

Sursa foto: AGERPRES


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Lidl inaugureaza un magazin in Sfantu Gheorghe
Setari Cookie-uri