Zeci de mii de familii din judetele Alba si Arges au fost puse pe jar dupa ce ANAF le-a cerut sa plateasca contributii de sanatate aferente veniturilor din alocatii, pentru ca tinusera banii in conturi bancare, potrivit Adevarul.ro.

Alocatiile pe care le primesc copiii nu sunt venituri impozabile, copiii minori sunt scutiti de plata contributiilor la asigurarile sociale de sanatate (CASS) si, in acelasi timp, cei mici beneficiaza de servicii medicale gratuite. Dar daca acesti bani sunt pastrati in banca mai mult timp, lucrurile se complica si copiii devin platitori, ca orice alt contribuabil. Concret, daca parintii deschid un cont bancar in care depun alocatia copilului, suma astfel acumulata aduce si o dobanda din partea bancii, iar dobanda este impozabila.

Citeste intreaga poveste pe Adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri