Un imigrant roman care a proferat amenintari cu moartea la adresa musulmanilor dupa atentatele de la Paris a fost retinut vineri in apropierea Marii Moschei din orasul Toulouse, avand asupra sa un cutit, anunta surse din cadrul politiei citate de postul France3.

Romanul in varsta de 34 de ani a luat un taxi, vineri dimineata, pentru a ajunge la Marea Moschee din Toulouse, situata in cartierul Empalot. Insa unul dintre apropiatii sai a avertizat politia ca romanul ar fi intentionat "sa omoare un musulman", conform unei surse din politie citata de AFP, potrivit Mediafax.

In jurul orei 9.00 (10.00, ora Romaniei), romanul a fost retinut in fata moscheii. Barbatul avea asupra sa un cutit cu lama de 20 de centimetri. Barbatul este acuzat de port ilegal de arma si proferare de amenintari cu moartea.

Zeci de actiuni antimusulmane au fost semnalate in Franta dupa atacurile teroriste comise saptamana trecuta, soldate cu 17 morti, a anuntat Observatorul contra Islamofobiei al Consiliului francez de cult musulman (CFCM), care a cerut consolidarea securitatii la moschei.

Update: Romanul ar suferi de afectiuni psihice, MAE

Romanul retinut vineri la Toulouse dupa ce a proferat amenintari cu moartea la adresa musulmanilor ar suferi de afectiuni psihice, a precizat, la solicitarea Mediafax, MAE, subliniind ca barbatul va fi evaluat sambata din punct de vedere medical, iar magistratii vor da luni un verdict in acest caz.

Consulatul General al Romaniei la Marsilia s-a autosesizat cu privire la incidentul in care a fost implicat "un prezumtiv cetatean roman", care a fost retinut in dimineata zilei de vineri, in apropierea Marii Moschei din orasul Toulouse, afirma sursa citata. Oficiul consular a solicitat in regim de urgenta autoritatilor franceze informatii suplimentare in legatura cu incidentul si confirmarea identitatii cetateanului implicat.

"Conform ultimelor informatii obtinute de Consulatul General al Romaniei la Marsilia, este vorba despre un cetatean roman care sufera aparent de afectiuni psihice si care va fi evaluat din punct de vedere medical in cursul zilei de sambata, urmand sa fie prezentat in fata magistratilor in vederea emiterii unui verdict in cauza luni", se arata in raspunsul Ministerului de Externe. Potrivit MAE, Oficiul consular monitorizeaza evolutia situatiei si pastreaza in permanenta legatura cu autoritatil

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri