Cristina Savuica, managerul general al companiei de recrutare si consultanta in resurse umane Lugera, este noul presedinte al Asociatiei Romane a Agentilor de Munca Temporara (ARAMT). Ea o inlocuieste pe Sorina Donisa, al carei mandat s-a incheiat la finele anului trecut.

Absolventa a Facultatii de Relatii Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, Cristina Savuica are o experienta de peste 13 ani in domeniul resurselor umane. Ea a deschis in Romania prima reprezentanta a companiei Lugera, The People Republic, astazi una dintre cele mai importante companii de recrutare si furnizare de servicii de munca temporara din Romania. In calitate de chief happiness officer lugera, Cristina Savuica detine insa participatii si roluri in cadrul mai multor companii din Grupul Lugera: Lugera Olanda, Polonia, Cehia si Romania.

Fondata in luna iunie 2010 de cei mai mari jucatori de pe piata serviciilor de resurse umane, ARAMT este organizatia profesionala de profil a agentilor de munca temporara din Romania.

Asociatia reuneste in prezent 18 companii internationale si locale si isi propune setarea unor standarde de calitate ale industriei, sincronizate cu bunele practici la nivel european, flexibilizarea conditiilor de acces pe piata muncii si crearea de noi locuri de munca. ARAMT este membru afiliat al EUROCIETT – Confederatia Europeana a serviciilor private de ocupare a fortei de munca prin agent.

„ARAMT ramane fidela misiunii de a sprijini dialogul dintre toti partenerii implicati in vederea participarii active la solutionarea tuturor provocarilor din acest domeniu si asigurarii functionarii optime a pietei de munca temporara, a tratamentului egal al tuturor angajatilor, precum si a alinierii legislatiei interne in domeniul muncii la cea europeana si internationala. Munca temporara asigura un grad optim de flexibilitate atat pietei muncii, cat si angajatilor, contribuind la crearea de locuri de munca si la cresterea economica”, a declarat Cristina Savuica, Presedintele ARAMT.

Membrii ARAMT deruleaza, conform estimarilor, circa 70% din activitatile de munca temporara din Romania, inregistrand o cifra de afaceri de peste 216 de milioane de euro in 2013, cu aproape 40 de milioane de euro mai mult decat in 2012. Aceasta reprezinta o crestere cu peste 20% fata de anul precedent si cu peste 60% fata de 2010.

Cele 18 companii, agenti de munca temporara autorizati care fac parte din ARAMT, sunt in ordine alfabetica: Adecco Romania, Agentia Professional, APT Resources&Services, Best Personal Services, Deco Meuble, Gi Group, Grafton Recruitment, IHM Total Consult, Humangest, Lugera, Manita Group, ManpowerGroup Romania, Pro-HR, Ro-Temps, TjobsRecruit, Trenkwalder, Quanta Romania si Work Support Agency (WSA).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri