Potrivit anchetatorilor, Carmen Dorobat, sotia profesorului, a primit, in cursul zilei de vineri, 20 de carnete de student, fiecare avand intre file suma de o suta de euro, pentru a-l determina pe sotul ei sa le acorde studentilor nota 9.00 la examenul la disciplina Anestezie Generala. Procurorii anticoruptie au organizat un flagrant, examenul fiind programat pentru vineri dupa-amiaza, scrie Mediafax.

In cursul serii de vineri, au fost facute perchezitii atat la biroul profesorului Gheorghe Dorobat de la Spitalul de Neurochirurgie, cat si la domiciliul acestuia. Sotii Dorobat au fost audiati, vineri seara, la sediul DNA Iasi, procurorii dispunand in cursul noptii retinerea pentru 24 de ore a profesorului doctor Carmen Dorobat, pentru infractiunea de trafic de influenta. Cei doi umeaza a fi prezentati in fata judecatorilor Tribunalului Iasi, cu propunerea arestarii preventive pentru 29 de zile.

Carmen Dorobat ocupa si functia de manager la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Un alt cunoscut profesor din cadrul UMF Iasi, Dumitru Paduraru, titular al disciplinei Anatomie in cadrul UMF, a fost retinut, tot vineri seara, de catre procurorii DNA Iasi, pentru luare de mita, tentativa de viol si santaj asupra unei studente.