Seful Sectiei ATI de la Spitalul de Neurochirurgie, Gheorghe Dorobat, profesor la UMF Iasi, a fost retinut, sambata, de DNA, pentru luare de mita, fiind acuzat ca ar fi primit cate o suta de euro de la 20 de studenti, prin intermediul sotiei sale, cadru didactic tot la UMF, retinuta in acelasi dosar Gheorghe Dorobat, profesor in cadrul UMF Iasi, totodata, seful Sectiei ATI din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iasi, a fost audiat, sambata, de catre procurorii DNA, iar ulterior a fost retinut pentru 24 de ore, pentru luare de mita.

Potrivit anchetatorilor, Carmen Dorobat, sotia profesorului, a primit, in cursul zilei de vineri, 20 de carnete de student, fiecare avand intre file suma de o suta de euro, pentru a-l determina pe sotul ei sa le acorde studentilor nota 9.00 la examenul la disciplina Anestezie Generala. Procurorii anticoruptie au organizat un flagrant, examenul fiind programat pentru vineri dupa-amiaza, scrie Mediafax.

In cursul serii de vineri, au fost facute perchezitii atat la biroul profesorului Gheorghe Dorobat de la Spitalul de Neurochirurgie, cat si la domiciliul acestuia. Sotii Dorobat au fost audiati, vineri seara, la sediul DNA Iasi, procurorii dispunand in cursul noptii retinerea pentru 24 de ore a profesorului doctor Carmen Dorobat, pentru infractiunea de trafic de influenta. Cei doi umeaza a fi prezentati in fata judecatorilor Tribunalului Iasi, cu propunerea arestarii preventive pentru 29 de zile.

Carmen Dorobat ocupa si functia de manager la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Un alt cunoscut profesor din cadrul UMF Iasi, Dumitru Paduraru, titular al disciplinei Anatomie in cadrul UMF, a fost retinut, tot vineri seara, de catre procurorii DNA Iasi, pentru luare de mita, tentativa de viol si santaj asupra unei studente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri