Politistii romani au gasit, in perioada 23-30 ianuarie, 118 persoane ale caror semnalmente au fost introduse in Sistemul Informatic Schengen, dintre care 57 erau cautate in vederea participarii la o procedura judiciara, sapte aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare si o persoana era semnalata ca fiind disparuta, scrie Mediafax.

De asemenea, in Romania au fost gasite, in urma cooperarii prin Biroul SIRENE, 26 de autoturisme cautate de tari Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in cadrul unor proceduri penale, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane. Autoritatile straine au identificat pe teritoriul lor 72 de persoane cautate de politistii romani, dintre care 22 erau urmarite in baza unor mandate europene de arestare si 23 erau cautate pentru a participa la o procedura judiciara.

Totodata, 11 autovehicule semnalate de autoritatile romane pentru a fi indisponibilizate sau pentru a fi folosite ca probe in cursul procedurilor penale au fost gasite in state Schengen. Sistemul informatic SIRENE este destinat stocarii informatiilor de catre autoritatile romane si schimbului de date intre acestea si SIS, sistemul comun european de urmarire politieneasca transfrontaliera, un element determinant pentru procesul de aderare a Romaniei la spatiul Schengen. Acesta contine date minime despre persoanele sau bunurile urmarite in cadrul unei proceduri judiciare, iar datele si informatiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obtinute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecarui stat membru Schengen.

Sursa foto: shutterstock.com/car thief.