Elevii ar putea face solicitare pentru participarea la ora de religie o singura data pe ciclu de invatamant, primar, gimnazial si liceal, exceptie facand anul scolar 2015-2016, cand isi vor exprima optiunea indiferent de anul de studiu, a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

"Sustinem ideea sa se faca cerere pentru participarea la ora de religie o singura data pe ciclu, primar, gimnazial liceal, cu exceptia acestui an, cand se impun masuri tranzitorii", a spus Sorin Cimpeanu, citat de Mediafax. Potrivit lui Sorin Cimpeanu, dupa decizia Curtii Constitutionale privind participarea elevilor la ora de religie, Ministerul Educatiei va stabili si modul in care va fi reglementata noua prevedere.

"Din septembrie 2015, orele de religie sunt obligatorii pentru Ministerul Educatiei si pentru scoli, si optionale pentru elevi. Asadar, modificarea face referire la faptul ca, in noul an scolar, elevii vor trebui sa faca optiuni cu privire la participarea la ora de religie, fata de anul trecut, cand au facut optiuni cei care nu au vrut sa faca religia. Locul disciplinei este acelasi", a precizat Sorin Cimpeanu.

Sorin Cimpeanu declara recent ca Ministerul Educatiei si unitatile de invatamant vor avea obligatia sa treaca religia in programa scolara ca materie optionala pentru elevi doar incepand din anul scolar 2015-2016. In consecinta, elevii care nu au facut cerere in septembrie 2014 ca nu doresc sa participe la orele de religie, vor merge in continuare la aceste cursuri pana la sfarsitul anului scolar actual.

Curtea Constitutionala a decis, in 12 noiembrie 2014, ca obligatia de a face cerere pentru ca un elev sa nu participe la ora de religie, prevazuta in Legea educatiei, este neconstitutionala, oficiali ai Curtii precizand ca, urmare a hotararii, o astfel de solicitare va trebui facuta doar de cei care vor sa studieze disciplina. Curtea Constitutionala arata, in motivarea deciziei, ca oferta educationala pentru aceasta disciplina este de natura sa afecteze libertatea de constiinta.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri