Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la suta din totalul veniturilor pentru a-i permite sa foloseasca marca, insa reprezentantii gruparii patronate de Gigi Becali au refuzat oferta, a declarat juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Florin Talpan.

"Eu am propus sa se incheie un contract de licenta de marca, prin care sa le dam posibilitatea sa foloseasca emblema pana cand se stabileste un pret de catre un evaluator avizat. Iar la pret sa fie un pret provizoriu astfel incat niciuna dintre parti sa nu piarda. Ei nu au mai fost interesati de acest demers si s-a ajuns in aceasta situatie. Conducerea armatei isi dorea un procent de zece la suta din toate veniturile pe care le obtineau ei si cred ca era vorba de un pret corect, pentru ca este vorba de brandul Steaua. Eu asa vedeam situatia si din vanzarea jucatorilor, pentru ca acel jucator purta acest brand pe piept. Nu se pune problema de a vinde acest brand, se pune problema de a stabili un pret", a declarat Talpan, la Sport.ro.

Oficialul clubului aflat in subordinea Ministerului Apararii Nationale a mentionat faptul ca in motivarea deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie se precizeaza faptul ca gruparea lui Gigi Becali nu poate folosi denumirea de SC Fotbal Club Steaua Bucuresti, chiar daca aceasta este inregistrata la Registrul Comertului.

"Din motivarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie reiese foarte clar ca Fotbal Club Steaua Bucuresti nu mai este indreptatita sa foloseasca numele de Steaua Bucuresti. Lucrul acesta rezulta din motivarea hotararii. Noi stim ca o marca este formata dintr-un element lucrativ si un element verbal. Atata timp cat s-a anulat acea marca, este foarte clar ca Fotbal Club Steaua Bucuresti nu mai are dreptul sa foloseasca numele Steaua Bucuresti. Avand in vedere ca este inregistrata, ei pot sa foloseasca FCSB, dar din ce am inteles cei de la Venus Bucuresti au facut o adresa la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, deci vor fi probleme inclusiv cu acea sigla pe care ei o folosesc. Denumirea de Fotbal Club Steaua Bucuresti nu o mai pot folosi, pentru ca motivarea deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie spune foarte clar ca nu mai au acest drept. Chiar daca este inregistrata la Registrul Comertului cu SC Fotbal Club Steaua Bucuresti, avand in vedere ca este Steaua Bucuresti in cuprinsul acestei denumiri, se incalca decizia Inaltei Curti de Casatie si vom lua masurile care se impun. O sa-i chemam in judecata si vom solicita duane interese. Eu nu cred ca UEFA va prezenta echipa tot Steaua, cred ca Liga Profesionista de Fotbal si federatia se vor sesiza si vor lua masurile pentru a nu fi parte in acest conflict", a afirmat juristul.

Florin Talpan a precizat de asemenea faptul ca a modificat regulamentul de functionare al CSA Steaua, astfel incat clubul sa poata infiinta o echipa de fotbal, o decizie in acest sens urmand a fi luata de conducerea ministerului: "Eu m-am zbatut pentru a da o satisfactie suporterilor, care am vazut ca m-au sustinut si pentru fostii mari sportivi, care au castigat Cupa Campionilor Europeni. Am facut toate demersurile de modificare a regulamentului de functionare al Clubului Sportiv al Armatei Steaua si incepand cu data de 24 noiembrie ne da posibilitatea sa ne infiintam echipa de fotbal. Eu zic ca asta ar fi solutia cea mai viabila la ora actuala pentru a continua traditia. Decizia va veni insa de la conducerea Ministerului Apararii Nationale".

Fotbal Club Steaua Bucuresti a anuntat, joi, intr-un comunicat postat pe site-ul oficial, ca Inalta Curte de Casatie si Justitie nu s-a pronuntat in dosarul privind marca asupra palmaresului echipei sau a culorilor, intrucat nu a fost investita cu o astfel de cerere.

"Prin decizia mentionata, Inalta Curte de Casatie si Justitie nu s-a pronuntat asupra palmaresului echipei Steaua Bucuresti sau a culorilor sub care aceasta evolueaza in competitiile interne si internationale, intrucat nici nu a fost investita cu o astfel de cerere. Astfel, hotararea instantei nu produce nicio consecinta juridica pe plan fotbalistic (nici cu privire la trofeele castigate de Campioana Romaniei, nici cu privire la culorile facute celebre in cele mai importante competitii fotbalistice)", a precizat gruparea campioana, dupa ce a primit motivarea deciziei ICCJ privind anularea marcii Steaua Bucuresti.
Clubul de fotbal mentioneaza ca a pus in aplicare decizia ICCJ imediat dupa pronuntare, dar exercita caile extraordinare de atac impotriva hotararii pe care o considera nedreapta.

"Fotbal Club Steaua Bucuresti respecta decizia pronuntata de ICCJ inca de la pronuntare, punand-o in aplicare imediat dupa aparitie. Avand in vedere faptul ca Fotbal Club Steaua Bucuresti considera nedreapta hotararea pronuntata, va exercita caile extraordinare de atac impotriva hotararii instantei, astfel cum sunt prevazute de legislatia in vigoare, in speranta ca va recupera marca pe care a inregistrat-o cu buna-credinta si a utilizat-o ani la rand in cele mai importante competitii fotbalistice. Ca un raspuns la sprijinul neconditionat oferit de suporterii echipei si la dorinta acestora de a lamuri pe deplin situatia creata, precizam ca vom intreprinde - cu sprijinul SCA Piperea si Asociatii - toate demersurile legale necesare pentru apararea drepturilor noastre privind marca, numele si culorile clubului", se mai arata in comunicat.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal detinut de Gigi Becali a fost actionat in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013, insa ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Sursa foto: Mediafax FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri