Peste 600 de oameni din Suceava au organizat un miting de sustinere a orei de religie. Parintii impreuna cu copiii, dar si zeci de preoti au marsaluit pe strazile din oras pentru ca autoritatile sa renunte la obligativitatea completarii unei cereri pentru aceia care opteaza ca religia sa fie predata la scoala.

Protestatarii, care purtau in maini icoane, steag si pancarte au pornit pe un traseu de trei kilometri pana la spitalul Judetean Suceava si retur. “Daca ar fi asa, dupa cum trebuie sa facem cerere, sunt si multe alte obiecte care nu-si au rostul sau care ar trebui facute tot la cerere si atunci era foarte bine cum a fost, pentru ca nimeni n-a fost obligat sa participe la ora de religie”, a spus preot Nicolae Horga, conform Digi24.

Mai mult, Biserica ortodoxa a facut recent un pas mare catre online si apeleaza la vedete de toate varstele pentru a-i convinge pe parinti sa semneze cererea pentru ora de religie. Mesajele sunt prezentate fie de Asociatii aparute peste noapte, fie de artisti sau oameni de media. Lupta se duce pe toate fronturile pentru ca mai sunt doar cinci zile pana cand parintii trebuie sa-si dea acordul, conform Adevarul.

Ce spune Patriarhul Daniel despre ora de religie

Inscrierea pe baza de cerere la ora de religie din scoli este cel mai fierbinte subiect al inceputului de an din zona educationala. Patriarhul Daniel a declarat la Sfanta Liturghie ca ora de religie este stiinta cea mai profunda, iar inscrierea la aceasta disciplina este un act de marturisire publica a credintei.

"Inscrierea pentru ora de Religie este un act de credinta, de marturisire publica a credintei, a iubirii noastre fata de Hristos si a dorintei noastre de a creste spiritual. Biserica a botezat copiii pe care parintii i-au nascut si i-au adus sa fie botezati. Daca Biserica a botezat copiii inseamna ca are si datoria de a-i creste in credinta", a spus Preafericitul Daniel, duminica, in cuvantul de invatatura rostit la Sf Liturghie oficiata la Catedrala Patriarhala. PF Daniel a aratat ca "este nevoie si de o formare duhovniceasca si intelectuala a copiilor la scoala, impreuna cu alti copii si in dialog cu alte cunostinte, cu alte discipline pe care le studiaza sau le invata copiii la scoala".

Citeste si:
Hotii au spart un chiosc de ziare. Au furat...carti
Hotii au spart un chiosc de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Durata calatoriei cu trenul din Capitala la Suceava, redusa cu o ora