Elevii romani au castigat o medalie de argint si trei medalii de bronz dupa doua zile de probe la competitia internationala de matematica, Romanian Masters of Mathematics (RMM), la care au participat 100 de liceeni din 15 tari.

Stefan Spataru a obtinut medalia de argint, iar liceenii Marius Bocanu, Simona Diaconu si Andrei Andronache, medalii de bronz. Ei au fost coordonati de profesorii Catalin Gherghe, Ovidiu Sontea si Cristian Mangra. Romania a ocupat astfel pozitia a 10-a in clasamentul pe echipe.

"Romania are deja o puternica traditie in competitiile internationale de matematica, iar acest lucru este confirmat de faptul ca la Romanian Masters of Mathematics participa exclusiv tari clasate in anul precedent pe pozitii de top la Olimpiada Internationala. Si in acest an problemele au fost de dificultate foarte ridicata, asa ca ma bucura performanta elevilor romani", spune Radu Gologan, presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

Concursul se afla la a 7-a editie si a fost organizat de Colegiul National Tudor Vianu din Bucuresti si Societatea de Stiinte Matematice din Romania, in perioada 25 februarie – 1 martie 2015 la Bucuresti. Romania a fost reprezentata de 4 echipe, din cate sase elevi cu varste cuprinse intre 13 si 19 ani.

La editia din acest an a Romanian Masters of Mathematics au participat elevi din tari precum: Marea Britanie, SUA, Franta, Rusia, Romania, Polonia, Bulgaria, Brazilia, Republica Populara Chineza, Ungaria, Italia, Mexic, Peru, Serbia, Ucraina, Castigatorii au fost recompensati cu medalii si diplome din partea organizatorilor si a sponsorilor Romanian Masters of Mathematics.

Din 2013, competitia face parte din „Hai la Olimpiada!”, program initiat de Fundatia eMag. Din 2014, BCR devine partener oficial al programului, care sustine concursuri de matematica, fizica si informatica pentru elevi si studenti, loturile nationale, precum si centrele de pregatire pentru performanta la aceste materii in mai multe orase din tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri