Peste 3,5 milioane de carduri de sanatate sunt deja activate si, pe masura ce devine obligatoriu, din 1 mai, s-ar putea face economii, pentru ca vor fi platite doar serviciile efectuate, a declarat, marti, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea.

"Desi toata lumea critica noul card, pana in acest moment sunt peste 3,5 milioane de carduri activate, ceea ce inseamna ca acest proiect important incepe sa prinda viata, sa functioneze. Pe masura ce cardul devine obligatoriu, de la 1 mai, ne asteptam sa mai facem ceva economii, prin faptul ca vom plati doar acele servicii efectuate, si nu servicii «fictive», si atunci vom avea o disponibilitate de bani si vom putea asigura analize pentru toata luna si nu doar cateva zile, vom avea acces pentru pacienti atunci cand isi doresc", a spus presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), la conferinta "Sanatatea femeii. De la pubertate pana la menopauza".

Vasile Ciurchea a amintit si de procesul de actualizare a preturilor la medicamente, precizand ca se asteapta ca acestea sa scada semnificativ. "Noi luam in calcul o medie de 20-30 la suta, ceea ce inseamna foarte mult la bugetul alocat medicamentelor", a precizat presedintele CNAS, noteaza Mediafax.

Vasile Ciurchea a mai spus ca banii economisiti vor fi folositi pentru a incepe terapii noi si tratamente moderne, fara ca pacientul din Romania sa mai astepte un an, doi pentru a beneficia de acestea.

Citeste si:
Cardul de sanatate, obligatoriu de la 1 septembrie
Cardul de sanatate,...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Problema cu cardul de sanatate a fost remediata