Meteorologii au emis o avertizare cod galben valabila de joi pana sambata dupa-amiaza, in aproape toata tara fiind anuntate ninsori, precipitatii mixte si vant care va depasi la rafala 70 de kilometri pe ora si va viscoli zapada.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, de joi, ora 13.00, pana vineri, ora 16.00, vor fi precipitatii importante cantitativ, intensificari ale vantului si ninsori in 24 de judete - Alba, Bistrita-Nasaud, Cluj, Dambovita, Hunedoara, Maramures, Prahova, Timis, Arges, Brasov, Caras-Severin, Dolj, Harghita, Mures, Sibiu, Valcea, Bacau, Buzau, Covasna, Gorj, Mehedinti, Neamt, Suceava si Vrancea, noteaza Mediafax.

"In intervalul mentionat, vor cadea precipitatii in cea mai mare parte a tarii. In zona montana si in regiunile sud-vestice vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare si, indeosebi la altitudini mari, se va depune strat consistent de zapada. Cantitatile de precipitatii vor depasi local 15 - 20 l/mp si izolat 30 - 35 l/mp. In Dobrogea, sudul Munteniei si al Moldovei vor predomina ploile, iar in restul teritoriului precipitatiile vor fi mixte.

Vantul se va intensifica in majoritatea regiunilor, iar la munte va depasi la rafala 60 km/h, viscolind ninsoarea", se arata in atentionarea ANM. Avertizarea cod galben se va extinde, de vineri, ora 16.00, pana sambata, la aceeasi ora, in aproape toata, cu exceptia judetelor Botosani, Iasi, Timis, Arad, Bihor, Mures, Salaj si Satu Mare.

In cele doua zile vor cadea precipitatii mai ales sub forma de ninsoare in toate zonele montane, in Oltenia, Muntenia, centrul si sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sudul Banatului. De asemenea, in restul teritoriului precipitatiile vor fi mixte.

"Cantitatile de precipitatii vor depasi local 15 - 20 l/mp si izolat 30 l/mp in regiunile sudice, estice si centrale. La munte, stratul de zapada nou depus va fi consistent. Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor cu viteze ce vor depasi 50 km/h, mai ales in sud. La munte vor fi rafale de peste 70 km/h, viscolind si spulberand zapada", potrivit avertizarii ANM.

Sursa foto: Vant, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri