Statutul religiei in societatea romaneasca pare sa fie la rascruce de drumuri in perioada aceasta, cand soarta orei de Religie a ajuns, in sfarsit, in mainile elevilor si parintilor, nu a cultelor. Parintii se tem de indoctrinarea copiilor lor si ar prefera studiul Istoriei Religiilor, iar continutul manualelor de Religie ii ingrijoreaza, spun specialistii.

A mai ramas doar o zi in care parintii ai caror copii vor sa participe la ora de Religie mai pot depune solicitari in acest sens la secretariatele scolilor. Pana ieri, mai putin de jumatate dintre elevi s-au inscris la aceste cursuri. Mai exact, 1,4 milioane de copii din cei 3,1 milioane depusesera cereri pentru participarea la Religie, potrivit ultimelor date centralizate de Ministerul Educatiei.

Specialistii spun ca motivele pentru care Religia pierde teren este laicizarea sau occidentalizarea societatii romanesti, continutul uneori controversat al manualelor scolare si frica de indoctrinare. Expertul in educatie Tincuta Apateanu este de parere ca ceea ce fac elevii la scoala la ora de Religie este chiar mai rau decat simpla indoctrinare. „Parintii nu stiu de fapt ce invata copiii la Religie. Copiii invata ca toate metodele contraceptive sunt interzise de catre biserca, invata sa discrimineze minoritatile de orice fel, invata ca dizabilitatile sunt rezultatele pacatelor parintilor, invata ca Biserica Catolica este o secta, invata ca e pacat sa se tina de mana pe strada. Indoctrinare e putin spus. In scoli nu are ce cauta Religia predata in mod confesional, este foarte important insa sa fie prezentate marile religii ale lumii, tocmai pentru ca elevii sa vada ca au atat de multe lucruri in comun. Multe conflicte din zilele noastre sunt de fapt religioase, insa se bazeaza pe ignoranta", spune Apateanu.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri