Politistii locali din Ploiesti au declansat un protest spontan, refuzand sa mai iasa pe strada pentru a asigura ordinea publica, dupa ce au aflat ca nu vor primi norma de hrana prevazuta prin hotarare a Consiliului Local din cauza ca nimeni din Primaria Ploiesti nu semneaza pentru alocarea banilor.

Angajatii Politiei Locale Ploiesti care asigura ordinea publica pe strazile orasului si activitatile pe linie rutiera refuza, din noaptea de vineri spre sambata, sa mai iasa pe strada, dupa ce au aflat ca nu vor primi, la salariul pe luna martie, norma de hrana in cuantum de 24 de lei pentru fiecare zi calendaristica, norma aprobata prin hotarare a Consiliului Local Ploiesti si prevazuta inclusiv in bugetul orasului, stabilit la inceputul anului.

"Incepand de vineri, de la schimbul trei, politistii locali din Ploiesti au initiat o manifestare spontana intrucat urma, pe 10 martie, sa intre banii aferenti normei de hrana pe lunile ianuarie si februarie aprobata conform ordonantei 65 pe 2014 si prin hotararea Consiliului Local 383 pe 2014 si hotararea de Consiliu Local 40 pe 2015. Numai ca ni s-a spus ca, intrucat au aparut niste reglementari noi, respectiv ordonanta 7 pe 2015, nu se pot aloca acesti bani pana la aparitia metodologiei aprobata prin hotarare a Guvernului” a declarat Cosmin Alexandru Iordache, reprezentant al politistilor locali din Ploiesti, citat de Mediafax.

In urma declansarii protestului spontan, care nu este organizat de sindicatele din Politia Locala, ci de catre angajati, politistii merg la serviciu, dar nu mai ies pe strada, ci raman la sediul Politiei Locale.

De altfel, sambata, masinile de patrula ale Politiei Locale Ploiesti sunt parcate in curtea institutiei, iar politistii au semnat de prezenta, dar nu au mai plecat pe teren.

Citeste si:
Sofer roman de TIR, prins de politistii germani in timp ce fura curent
Sofer roman de TIR, prins de...

Ei sunt nemultumiti de faptul ca, in conditiile in care asteptau ca pe 10 martie sa primeasca, odata cu salariile, si aproximativ 1.400 de lei fiecare, reprezentand norma de hrana asigurata din bugetul local, au fost informati ca nu vor primi acesti bani.

Nemultumirea este cu atat mai mare cu cat, spun protestatarii, au aflat ca in alte orase, precum Targu Mures, Craiova, Pitesti sau Targoviste, dar si in unele comune din judetul Prahova, politistii locali au primit norma de hrana asigurata din bugetul local, iar la Ploiesti nimeni din primarie nu semneaza pentru alocarea de la buget a sumelor prevazute pentru acest drept.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum au scapat doi botosaneni de dosar penal pentru ca au condus beti