Cornel Pieptea, viceprimarul Capitalei, a declarat intr-o conferinta de presa, ca reteaua de termoficare nu va rezista din punct de vedere tehnic si in iarna urmatoare, intrucat 80% din retea este incadrata la categoria "risc maxim", fiind alcatuita din tronsoane mai vechi de 20 de ani.

"Din punct de vedere tehnic, reteaua nu va rezista si in iarna urmatoare. Exista risc de avarie, de spargere a conductelor. La «risc maxim» se incadreaza peste 80% din retea, care are o vechime de peste 20 de ani", a spus Pieptea.

El a spus ca, in aceste conditii, in iarna urmatoare bucurestenii nu vor mai beneficia de sistem centralizat de incalzire.

RADET, in prag de faliment

Pieptea a precizat ca RADET se afla intr-o "situatie grava", fiind "in prag de faliment" si "in colaps financiar", existand indeplinite chiar si conditiile pentru declasarea procedurii de insolventa.

"Situatia e extrem de grava. In aceasta iarna au fost patru avarii majore care au afectat cate doua sectoare si sute de mii de bucuresteni. Agent termic nu a ajuns la populatie la parametrii contractuali", a spus Pieptea.
El le-a cerut premierului Victor Ponta si primarului general Sorin Oprescu sa-si respecte promisiunile facute bucurestenilor in ceea ce priveste aceasta tema a incalzirii centralizate privind finantarea RADET si transformarea rapida a regiei in societate.

Pieptea a spus ca Ponta si Oprescu par sa nu inteleaga faptul ca principala cauza a acestei situatii este legata de subfinantarea RADET.

"Ii somez pe Victor Ponta si Sorin Oprescu sa-si respecte obligatiile asumate, sa duca la indeplinirea memorandumului privind fuziunea RADET cu ELCEN", a spus Pieptea. El a aratat ca grupul PNL din cadrul CGMB propune, pentru rezolvarea acestei situatii, ca lucrarile la reteaua de termoficare sa se faca direct de Primarie, fara a livra banii la RADET, incepand din acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri