"Din punct de vedere tehnic, reteaua nu va rezista si in iarna urmatoare. Exista risc de avarie, de spargere a conductelor. La «risc maxim» se incadreaza peste 80% din retea, care are o vechime de peste 20 de ani", a spus Pieptea.

El a spus ca, in aceste conditii, in iarna urmatoare bucurestenii nu vor mai beneficia de sistem centralizat de incalzire.

RADET, in prag de faliment

Pieptea a precizat ca RADET se afla intr-o "situatie grava", fiind "in prag de faliment" si "in colaps financiar", existand indeplinite chiar si conditiile pentru declasarea procedurii de insolventa.

"Situatia e extrem de grava. In aceasta iarna au fost patru avarii majore care au afectat cate doua sectoare si sute de mii de bucuresteni. Agent termic nu a ajuns la populatie la parametrii contractuali", a spus Pieptea.
El le-a cerut premierului Victor Ponta si primarului general Sorin Oprescu sa-si respecte promisiunile facute bucurestenilor in ceea ce priveste aceasta tema a incalzirii centralizate privind finantarea RADET si transformarea rapida a regiei in societate.

Citeste si:

Pieptea a spus ca Ponta si Oprescu par sa nu inteleaga faptul ca principala cauza a acestei situatii este legata de subfinantarea RADET.

"Ii somez pe Victor Ponta si Sorin Oprescu sa-si respecte obligatiile asumate, sa duca la indeplinirea memorandumului privind fuziunea RADET cu ELCEN", a spus Pieptea. El a aratat ca grupul PNL din cadrul CGMB propune, pentru rezolvarea acestei situatii, ca lucrarile la reteaua de termoficare sa se faca direct de Primarie, fara a livra banii la RADET, incepand din acest an.