Dupa opt ani de scaderi, puterea de cumparare o ia de la zero: romanii pot cumpara doar 130 de litri de carburant cu un salariu minim pe economie, la fel ca in anul 2007.

In ciuda faptului ca salariul minim a crescut constant in ultimii ani, puterea de cumparare abia acum a revenit la nivelul din 2007, un roman permitandu-si in acest moment sa achizitioneze din salariul minim 130 de litri de carburant. Acest indicator a inregistrat mari scaderi in timpul crizei.

Daca la inceputul anului 2007, cu un salariu minim net pe economie se puteau achizitiona 130 de litri de carburant, in anii 2010 si 2012 cantitatea de carburant ce putea fi astfel cumparata a scazut sub 100 de litri, acest indicator ajungand la 96 de litri in august si decembrie 2010.

A fost chiar si sub 90 de litri, in lunile august si decembrie 2012, cand din salariul minim ajungea doar pentru 88 de litri de combustibili, potrivit unui studiu realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons.

Citeste mai multe pe Adevarul.ro.

Citeste si:
Peste un sfert dintre angajati castiga salariul minim in Romania
Statistici oficiale: Peste un...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Locuri de munca in Germania: unde te poti angaja de MAINE