Al doilea convoi NATO cu tehnica militara care a tranzitat Romania cu destinatia Marea Neagra, dupa cel din data de 14 martie era incarcat, potrivit cititorului wall-street.ro cu peste 30 de blindate. Iata fisierul video postat pe YouTube cu al doilea tren NATO care tranzita Romania:

Luni, imaginile surprinse de drona Claboo Media arata trenul care a intrat in tara prin vama Curtici si a carui destinatie finala a fost baza militara americana de la Mihail Kogalniceanu. La Marea Neagra au loc exercitii militare NATO, la care participa militari din Romania, Bulgaria si Turcia. Exercitiile navale vor include simulari de atacuri antiaeriene si antisubmarin, precum si activitati de coordonare, potrivit Comandamentului maritim al Aliantei Nord-Atlantice.

Sase nave au intrat in Marea Neagra pentru a lua parte la exercitii NATO

Sase nave au sosit in portul Constanta pentru a lua parte la exercitii NATO in acest weekend. Trainingul de 3 zile, numit SNMG-2 (NATO Standing Maritime Group-2), va fi condus de contra-amiralul Brad Williamson. Vasele participante sunt USS Vicksburg, un vas auxiliar german si fregate din Canada, Turcia, Italia si Romania. Exercitiile sunt parte a unui program regulat in regiune pentru a asigura aliatii de angajamentul NATO la apararea colectiva.

Bombardiere strategice ruse, mobilizate in Crimeea in cadrul unor exercitii militare

Armata rusa a mobilizat bombardiere strategice Tu-22M3 in Peninsula Crimeea in cadrul unor exercitii militare, a anuntat marti o sursa militara citata de Sputnik, in pagina electronica. "In timpul exercitiilor care testeaza pregatirea de lupta a fortelor armate, vor fi mobilizate bombardiere Tu-22M3 in Crimeea", a declarat sursa citata, potrivit Mediafax.

Citeste si:

Aproximativ 1.500 de militari din Districtul Militar Vestic au inceput marti exercitii tactice. Rusia a inceput luni o serie de exercitii militare in regiunea arctica prin care va fi testata pregatirea pentru lupta a fortelor militare ruse din cadrul Flotei Nordului. Exercitiile mobilizeaza 38.000 de militari, 3.360 piese de echipament, 41 de nave, 15 submarine si 110 avioane si elicoptere.

Exercitii tactice aeriene au inceput si in Siberia."In timpul exercitiilor, avioane Su-30SM si Su-25 vor exersa strapungerea apararii aeriene si atacuri comune asupra retelelor de comunicatii in spatele liniilor inamice", a precizat districtul intr-un comunicat. Exercitiile implica 2.000 de militari si 30 de aeronave. Ministrul rus al Apararii a anuntat in decembrie ca intentioneaza sa organizeze cel putin 4.000 de exercitii militare in tara in 2015.

Sursa foto: Claboo Media