Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat in dimineata zilei de miercuri ca pana la acest moment nu au fost identificati romani care s-ar fi aflat la bordul avionului companiei Germanwings in care erau 150 de persoane si care s-a prabusit cu o zi in urma in Franta, MAE mentionand ca va continua verificarile, transmite Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca, incepand de marti, au fost facute verificari in evidentele nationale, care au vizat identificarea unor posibili cetateni romani la bordul aeronavei Germanwings care s-a prabusit in Franta.

”Lista de pasageri pusa la dispozitia MAE contine exclusiv numele si prenumele pasagerilor, fara a fi mentionate alte detalii, precum cetatenia, data nasterii, tipul si numarul documentului de calatorie. In acest context, au fost initiate si sunt in curs de derulare verificari extinse si complexe in ceea ce priveste stabilirea cu certitudine a identitatii si cetateniei fiecarei persoane aflate la bord. Pana la acest moment, nu s-au identificat cetateni romani la bordul aeronavei prabusite”, precizeaza reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit acestora, verificarile continua, avand in vedere ca elementele necesare procesului de identificare nu sunt complete. Reprezentantii MAE mai spun ca pana in prezent misiunile diplomatice romane din Spania, Franta si Germania nu au inregistrat nicio cerere de asistenta din partea vreunui cetatean roman care sa semnaleze faptul ca avea rude sau prieteni la bordul aeronavei.

Celula de Criza a MAE roman, misiunile diplomatice si oficiile consulare romane din Madrid, Barcelona, Paris, Berlin, Bonn si München sunt in legatura permanenta cu autoritatile de resort din Spania, Franta si Germania, adauga reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, prabusit cu 150 de persoane la bord

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, avand la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit marti dimineata intr-o zona muntoasa din sud-estul Frantei, in apropierea localitatii Barcelonnette. Avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora Romaniei) si urma sa ajunga la Dusseldorf, in nordul Germaniei, insa a disparut de pe ecranele radarelor in jurul orei 11.15 (12.15, ora Romaniei).

Printre persoanele aflate la bordul avionului companiei Germanwings erau 67 de cetateni germani, 45 de spanioli, zeci de turci si cel putin un belgian.

Presedintele francez, Francois Hollande, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, si premierul spaniol, Mariano Rajoy, se vor deplasa miercuri in zona prabusirii avionului companiei Germanwings, in sud-estul Frantei, informeaza presa franceza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri