Cincizeci de camere video vor fi montate, in urmatoarele luni, in municipiul Mangalia, pentru scaderea numarului de infractiuni, urmand ca si statiunile din sudul litoralului sa fie monitorizate prin acest sistem, valoarea totala a proiectului fiind de aproximativ 200.000 de euro.

Consiliul Local Mangalia a votat, marti, intr-o sedinta ordinara, un proiect de hotarare privind implementarea unui sistem de supraveghere video in oras si in statiunile din sudul litoralului, scrie Mediafax.

Conform deciziei alesilor locali, proiectul va fi finantat din taxa de liniste pe care municipalitatea o incaseaza de la agentii economici. Potrivit unui comunicat al Primariei Mangalia, intr-o prima etapa, dupa indeplinirea procedurilor legale, vor fi montate aproximativ 50 de camere video in cele mai importante zone ale orasului.

"In urma analizelor facute impreuna cu reprezentantii Politiei, am identificat zonele cu cel mai mare risc de infractionalitate. Acelea vor fi primele zone monitorizate video. Centrul de comanda si supraveghere va fi la sediul Politiei Locale", a aratat primarul Cristian Radu.

Intregul proiect prevede instalarea a peste 300 de camere de supraveghere,atat in Mangalia cat si in statiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun si Olimp. "Deocamdata incepem cu cele 50 de camere, iar ulterior, in functie de incasarile taxelor extrabugetare, vom continua pana la acoperirea tuturor strazilor din oras si statiuni", a mai spus primarul.

Cele 50 de camere video vor fi montate in Mangalia in urmatoarele luni, valoarea acestora fiind de aproximativ 30.000 de euro, in timp ce costul intregului proiect se apropie de 200.000 de euro. Potrivit statisticilor oficiale, numarul de infractiuni in zonele supravegheate video ar putea scadea cu pana la 40%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri