Romanii au cumparat de Paste aproximativ 3,5 milioane de miei, fata de 2,5-3 milioane anul trecut, a anuntat Asociatia Romana a Carnii (ARC).

"Este dificil de stabilit numarul exact al mieilor vanduti in perioada premergatoare Pastelui din cauza ca foarte multi crescatori au comercializat direct catre consumator. Anul acesta am avut o situatie speciala in care apreciem ca circa 2.500 de miei au fost comandati prin intermediul unui singur site de anunturi. Pe baza cifrelor estimate de membrii ARC, putem, insa, sa avem o imagine generala a consumului de carne de Pasti si sa observam ca, in raport cu anul trecut, a existat o cerere mai mare in piata, o cerere satisfacuta de producatorii romani", a declarat Vladimir Manastireanu, director executiv al Asociatiei Romane a Carnii, scrie Mediafax.

Citeste si Cosul de Paste 2015: cati bani ai lasat in magazine pe miel, oua, pasca.

Potrivit datelor furnizate de membrii ARC, perioada premergatoare sarbatorilor pascale a fost marcata de o crestere semnificativa a vanzarilor si a consumului de carne si preparate de sezon din carne.

"Cea mai mare crestere a vanzarilor din Saptamana Mare (6-11 aprilie 2015) a fost semnalata ARC de catre crescatorii de ovine, care au raportat comercializarea a aproximativ 3,5 milioane de miei in toata tara. Pentru comparatie, anul trecut, numarul mieilor vanduti s-a cifrat la 2,5-3 milioane de capete", se mentioneaza in comunicat.

Citeste si:
Care este bugetul familiilor pentru vacanta de Paste
Romanii sunt dispusi sa...

Membrii ARC estimeaza ca in Saptamana Mare in Romania s-au comercializat 450-500 de tone de mici, 200-300 de tone de produse uscate de sezon (babic, ghiudem, carnati de Plescoi, etc) si s-au sacrificat si vandut 96.000 de porci, cu 20.000 de capete mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Sursa foto: Cute lambs/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mesajele de Paste de la Iohannis, Dragnea si Tariceanu