Hainele prea subtiri, scaldatul in apa rece a marii sau un timp prea indelungat petrecut pe nisipul umed pot provoca dureri severe de spate, ii atentioneaza medicul Ion Manea, pe cei care vor sa petreaca mini-vacanta de 1 Mai pe litoral.

"Statisticile arata ca aproximativ 85 la suta din populatia Romaniei are dureri de spate, iar o mare parte dintre cei afectati sunt tineri de pana la 35 de ani, adica exact acea categorie care are in plan sa-si petreaca mini-vacanta de 1 Mai la mare. Multe din afectiunile coloanei vertebrale sunt amplificate de senzatia de rece si, cum marea este mult sub temperatura de vara in aceasta perioada, o joaca la mal, in picioarele goale, sau, mai rau, o baie in toata regula pot agrava problemele de sanatate", a declarat medicul Ion Manea, scrie Mediafax.

Conform specialistului, indiferent daca au dureri musculare sau probleme osteoarticulare, cei care vor merge la mare in aceasta saptamana e bine sa evite intrarea in apa si perioadele lungi petrecute pe nisipul rece si umed. Mai mult, este bine ca doamnele sa poarte haine care sa le acopere complet spatele, mai ales daca petrec mai mult timp pe plaja.

"Toate concertele din aceasta perioada au loc in aer liber si, cum serile sunt inca foarte racoroase, obiceiul de a purta bluze scurte sau foarte subtiri nu va face decat sa accentueze bolile coloanei. Atrag atentia ca printre afectiunile agravate de frig se numara: discopatia, scolioza, spondiloza, lombosciatica, lumbago si cifoza", a precizat medicul.

Reactia spitalului Monza in...
Citeste si: Reactia spitalului Monza despre cazul medicului escroc


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Primaria din Cluj vrea sa amendeze calatorii care miros urat