Douazeci si unu de cetateni romani de etnie roma au fost arestati preventiv in Roma, dupa ce au fost surprinsi in flagrant, in cursul operatiunilor de ordine publica efectuate de 1 mai, comitand furturi din buzunare, anunta autoritatile italiene, potrivit site-ului ziarului La Repubblica.

Autoritatile italiene au luat masuri speciale de ordine in cursul zilei de vineri, cand in centrul Romei au avut loc o serie de concerte organizate de 1 mai la care au participat 700.000 de persoane. In cursul operatiunilor de combatere a infractionalitatii in zonele frecventate de turisti si in mijloacele de transport, au fost retinute si ulterior arestate preventiv 91 de persoane suspectate de trafic de droguri, furturi din buzunare si din locuinte, scrie Mediafax.

Printre persoanele arestate preventiv se numara 21 de cetateni romani de etnie roma surprinsi in flagrant comitand furturi din buzunare in zona statiei de metrou San Giovanni, situata in centrul capitalei Italiei. Romanii arestati au varste cuprinse intre 16 si 45 de ani si locuiesc in tabere de romi de la periferia Romei. Alte 60 de persoane au fost arestate sub acuzatia de trafic de droguri, 40 fiind cetateni straini, in principal nord-africani. Zece cetateni italieni au fost prinsi in flagrant incercand sa comita spargeri in locuinte.

Sursa foto: Shutterstock / Familie de romi

Citeste si:
Pe hartie, 1,7 milioane de romani NU au muncit nicio zi in viata lor
Statistica europeana: Pe...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Peste 1,3 milioane de copii si adolescenti sunt arestati in fiecare an