Autoritatile indoneziene nu confirma atentatul in care ar fi fost ranite 5 persoane, cu cetatenie romana si americana, iar Ambasada SUA la Jakarta nu a fost informata cu privire la un astfel de incident, a precizat MAE,dupa ce presa a scris ca 5 romani ar fi fost raniti intr-un atentat in Indonezia.

Ambasada Romaniei la Jakarta a intreprins demersuri legale pe langa autoritatile locale, inca de vineri, in vederea obtinerii unor informatii referitoare la circumstantele producerii incidentului si la starea de sanatate a victimelor, dar si pentru confirmarea identitatii acestora, dupa ce presa a relatat ca cinci romani, stabiliti in SUA, ar fi fost raniti intr-un atentat in Indonezia, scrie Mediafax.

"Pana in acest moment, misiunea diplomatica nu a primit din partea autoritatilor locale contactate (Ministerul Afacerilor Externe din Indonezia si politia locala) o confirmare cu privire la acest incident si la identitatea victimelor", a precizat, sambata Ministerul de Externe.

"Totodata, avand in vedere informatia din presa potrivit careia victimele ar avea dubla cetatenie, romana si americana, a fost contactata Ambasada Statelor Unite ale Americii la Jakarta, care a facut cunoscut faptul ca nici reteaua consulara a SUA nu a primit solicitari de asistenta si nu a fost informata cu privire la acest incident", se arata in raspunsul MAE. Ambasada Romaniei la Jakarta "continua demersurile pe langa autoritatile locale si este pregatita sa acorde asistenta consulara daca situatia o va impune", a mai precizat Ministerul Afacerilor Externe.

Activitatea ilicita in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Pe hartie, 1,7 milioane de romani NU au muncit nicio zi in viata lor