Alex Gavan, alpinist, fotograf si speaker, alaturi de Claudia Apostol (de-clic.ro) si Ionut Apostol (Greenpeace Romania), au incercat sa ceara in mod explicit deputatilor sa pastreze limita de 30% impusa prin noul Cod Silvic Silvic oricarei companii în procesarea unei specii de arbori din România. Ce a urmat insa? O noua dovada de maxima nesimtire si indolenta din partea deputatilor romani.

Alex Gavan, http://alexgavan.ro/ alpinist, fotograf si speaker, alaturi de Claudia Apostol (de-clic.ro) si Ionut Apostol (Greenpeace Romania), au incercat sa ceara in mod explicit deputatilor sa pastreze limita de 30% impusa prin noul Cod Silvic Silvic oricarei companii in procesarea unei specii de arbori din Romania. Ce a urmat insa? O noua dovada de maxima nesimtire si indolenta din partea deputatilor romani.

„Scopul nostru la acesta intalnire a fost sa fim mesagerii celor aproape 19.000 de oameni care in ultimele sase zile si-au aratat sustinerea pentru cauza padurilor pe platforma de-clic.ro, cerand in mod explicit deputatilor sa pastreze limita de 30% impusa prin noul Cod Silvic oricarei companii in procesarea unei specii de arbori din Romania”, spune Alex Gavan, pe Facebook.

„Prima spranceana ridicata a fost in momentul in care proaspat intrati in sala de plen o doamna deputat ne-a anuntat ca in cazul in care nu vor putea respinge amendamentele Presedintelui Iohannis, se va face in asa fel incat sa ni se dea si noua cuvantul. Replica noastra a fost fara echivoc: noi suntem aici ca sa aducem un mesaj al societatii civile referitor la subiectul mentionat mai sus, indiferent de rezultatul votului. Vrem sa luam cuvantul independent de jocurile politice din plen, pentru ca nu vrem sa servim niciunei parti implicate in negocieri”, continua el.

Pana la urma, tinerii au reusit sa fie oficial inscrisi pe ordinea de zi a Presedintelui Comisiei si au asteptat sa transmita mesajul pentru care am au venit.

„In marea lor majoritate discutiile au fost extrem de politice, nu a fost ridicata cu adevarat, de fapt, problema referitoare la situatia tragica in care se afla in prezent padurea romaneasca. Erau niste oameni (in teorie reprezentantii nostrii, ai cetatenilor acestor tari), care aveau niste calcule. Atat. Si aceste calcule nu aveau legatura cu padurea, decat poate intr-un sens extrem de comercial. Nu a fost o dezbatere in adevaratul sens al cuvantului, cu argumente, asa cum ma asteptam din moment ce acolo erau comisiile de specialitate. Din modul in care se exprimau, oamenii pareau ca au o opinie deja formata despre cum vor vota”, povesteste el, vadit consternat.

Nu trec multe minute si, stupefiat, vede cum persoana care modera discutia supune la vot. Cat ai bate din palme totul se termina iar oamenii se ridica de pe scaune si incep sa iasa din sala.

„Ma uit stupefiat la Ionut si Claudia. Pentru politicieni, ONG-urile conteaza doar atunci cad pot inclina balanta jocurilor lor politice. Evident, interventia noastra, ar fi avut sens doar inainte de vot. Repet, desi eram inscrisi pe ordinea de zi, acest lucru nu s-a respectat”.

Citeste tot ceea ce a scris Alex Gavan pe pagina sa de Facebook si haideti sa luam atitudine pentru a proteja candva o mandrie a Romaniei – codrii seculari de care dorim sa se bucure si copiii copiilor nostri.

Cum ti se pare atitudinea deputatilor? Ce masuri considerati ca ar trebui sa luam? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri