Adio, zi de luni! - Dan Miller

Adio, zi de luni! - Dan Miller

Pentru toti cei carora le este groaza sa se duca la munca luni dimineata, cartea lui Dan Miller - Adio, zi de luni ! - ofera un set de sfaturi inspirationale despre cum sa gasesti, intr-o era nesigura, acea profesie care sa-ti aduca implinire.

Si tu urasti ziua de luni? Daca da, atunci ce anume te tine legat de slujba ta actuala? Daca raspunsul este pentru ca iti ofera un venit constant ce reprezinta promisiunea unei pensii asigurate, atunci pregateste-te sa fii foarte dezamagit. In economia volatila de astazi, sa vii la program, la o slujba pe care o urasti, nu implica in nici un fel sentimentul de siguranta.

Startup de 100$ - Chris Guillebeau

Startup de 100$ - Chris Guillebeau

Startup de 100$ este o carte de tipul "doi in unu": e un sut in fund care sa te faca sa-ti urmezi visul si o harta ca sa nu te ratacesti odata ce ai pornit la drum. Daca nu te simti pregatit sa-ti lansezi propria afacere dupa ce citesti aceasta carte, trebuie sa te intorci si s-o citesti din nou!

De-a lungul calatoriilor si cercetarilor sale, autorul a descoperit 1.500 de indivizi asemenea lui care si-au construit afaceri cu venituri de peste 50.000$ anual pornind de la o investitie modesta (in multe cazuri 100$ sau mai putin); din acest grup, a ales sa se concentreze asupra celor mai surprinzatoare 50 de studii de caz. In aproape toate aceste exemple, oameni fara abilitati speciale au descoperit ca puteau valorifica anumite aspecte ale pasiunilor lor si au reusit sa-si organizeze vietile astfel incat sa se bucure de mai multa libertate si implinire personala.

Saptamana de lucru de 4 ore - Timothy Ferriss

Saptamana de lucru de 4 ore - Timothy Ferriss

Descrisa drept uimitoare si nemaipomenita, cartea Saptamana de lucru de 4 ore, scrisa de Timothy Ferriss, ti-ar putea schimba viata, fie ca esti sclav al salariului, fie ca esti un norocos presedinte de corporatie!

De la mini-retrageri pana la a-ti organiza viata in outsourcing, gasesti totul in ea.

The Art of Work - Jeff Goins

The Art of Work - Jeff Goins

Calea de urmat in viata profesionala este deseori dificila si riscanta, chiar infricosatoare, motiv pentru care putini termina calatoria. Aceasta carte, scrisa de Jeff Goins si intitulata The Art of Work, este despre descoperirea vietii profesionale, acea comoara de valoare incomensurabila pentru care toti nutrim.

Este vorba despre activitatea pe care te-ai nascut s-o faci. Dupa cum explica Jeff Goins, cautarea incepe cu pasiune, dar nu se termina aici.

ProBlogger: Secrets for Blogging Your Way to a Six-Figure Income

ProBlogger: Secrets for Blogging Your Way to a Six-Figure Income

Cartea ProBlogger: Secrets for Blogging Your Way to a Six–Figure Income, scrisa de Darren Rowse si Chris Garrett reprezinta ghidul perfect pentru internautii care au inceput deja o activitate de blogging si doresc sa invete cum sa obtina un venit.

Pentru cei care nu au luat contact inca cu propriule blog, Darren Rowse si Chris Garrett ofera sfaturi utile de la experti pentru a incepe cu dreptul, precum si pentru alegerea celor mai potrivite instrumente si platforme. Cititorii ar trebui sa fie totusi familiari, in general, cu blogging-ul si sa se simta confortabil in utilizarea instrumentelor online.

Escape from Cubicle Nation - Pamela Slim

Escape from Cubicle Nation - Pamela Slim

Pamela Slim, un fost manager de formare profesionala, a renuntat la slujba de birou cu doisprezece ani in urma pentru a lucra independent, fapt care nu l-a regretat niciodata. In cartea sa, una revolutionara, Escape from Cubicle Nation: From Corporate Prisoner to Thriving Entrepreneur, care se bazeaza pe scrierile pe care le-a inserat pe blogul sau, de-a lungul timpului, Pamela Slim exploreaza atat problemele emotionale ale renuntarii la viata de corporatist cat si provocarile unui startup.

Bazandu-se pe propria cariera, precum si pe povestile spuse de clientii sai in activitatea de coaching, dar si de cititori pe blog, Pamela Slim isi propune sa ajute cititorii sa-si cantareasca potrivit optiunile si sa recurga la o evadare de succes in cazul in care aleg aceasta cale.

Da lovitura! - Gary Vaynerchuck

Da lovitura! - Gary Vaynerchuck

"Cat de mult vrei sa reusesti? Te mistuie aceasta dorinta? Nu dormi noptile, ti se-nvarte capul de idei si vise? Ai face orice pentru sansa de a trai exclusiv dupa propriile reguli? Daca-i asa, ai noroc. Ai noroc, pentru ca traiesti intr-o epoca a oportunitatilor fara precedent pentru cei cu suficient nerv, rabdare si vise marete.

Iti spun eu, cel care nu am avut altceva la dispozitie in afara de cele insirate mai sus. Poate ca ai cumparat cartea aceasta pentru a descoperi secretul succesului meu. Ei bine, secretul meu este ca traiesc dupa trei reguli foarte simple: iubeste-ti familia, munceste pe branci, traieste-ti pasiunea'', spunea Gary Vaynerchuck, despre lucrarea sa de succes Da lovitura!

Sursa foto: Shutterstock / Carti inspirationale