Peste 7.400 de elevi care au revenit din strainatate au cerut echivalarea studiilor pentru inscrierea intr-o scoala din Romania, cei mai multi fiind din Bucuresti si judetul Bacau, iar cei mai putini din Gorj si Covasna, potrivit Ministerului Educatiei.

Din datele centralizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice rezulta ca 7.470 de elevi au revenit in tara din strainatate, in 2014, si au cerut echivalarea studiilor.

Cei mai multi elevi au dorit sa revina in scolile din Romania sunt din Bucuresti, respectiv 476, si din judetul Bacau - 456. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat, pentru Mediafax, ca cei mai multi elevi au revenit in Capitala din Italia, Spania, SUA, Franta si Germania.

Alti 365 de elevi au cerut sa revina in scoli din judetele Iasi - 352, Suceava - 325, Neamt si Cluj - 316. In opt judete, respectiv Galati, Maramures, Vrancea, Constanta, Dolj, Brasov, Satu Mare si Prahova, au revenit intre 201 si 298 de elevi, iar in 18 judete au revenit intre 100 si 199 de elevi, conform datelor de la Ministerul Educatiei.

Cei mai putini elevi au solicitat inscrierea in scoli din judetul Golj, unde a fost o singura cerere, Covasna - 37 de cereri, Harghita - 41, Ilfov - 52, Giurgiu - 53, Calarasi - 58, Salaj - 60, Ialomita - 62, Mehedinti - 77 si Tulcea - 93.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri