Ia romaneasca se va afla in centrul proiectului expozitional "Untamed Skin", care va fi vernisat pe 29 mai, la Centrul de design contemporan Winkelhaak din Anvers.

Institutul Cultural Roman (ICR) Bruxelles va duce ia ca obiect identitar romanesc la Centrul de design contemporan Winkelhaak din Anvers, in cadrul proiectului expozitional "Untamed Skin", realizat in parteneriat cu Galeria Galateca, noteaza Mediafax. Expozitia va prezenta creatii contemporane romanesti de inspiratie traditionala semnate de Victoria Tonu, designer de bijuterii, Alexandru Nimurad, designer de vestimentatie inspirata din cultura de patrimoniu, si Alexandra Abraham, creatoare de accesorii neconventionale.

Vernisajul va avea loc pe 29 mai, de la ora locala 19.00, in prezenta curatoarei Roxana Gibescu si a designerilor romani, iar expozitia va putea fi vizitata pana la 10 iunie. "Untamed Skin" reinterpreteaza vesmantul romanesc printr-o imbinare sincretica intre tesatura, bijuterie, sculptura, marochinarie si fotografie de arhiva cu Regina Maria a Romaniei, o ambasadoare a iei si a traditiilor autohtone.

Proiectul, castigator a trei premii speciale la Saptamana Modei de la Londra/ London Fashion Week (2015), a fost conceput de Galeria Galateca, un spatiu experimental din Bucuresti dedicat evenimentelor artistice multidisciplinare si partener al ICR in mai multe proiecte de profil. Roxana Gibescu, coordonatoarea proiectului, detine o vasta experienta curatoriala, concretizata in numeroase expozitii si programe realizate in colaborare cu muzee si festivaluri nationale si internationale.

"'Untamed Skin' onoreaza istoria si frumusetea iei, atat de apreciata de mari creatori precum Matisse, Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier si Emilio Pucci si pune in valoare creativitatea designului romanesc", scria site-ul de fashion Noctis despre expozitia prezentata la Londra, in perioada 20 februarie - 20 martie, in cadrul London Fashion Week.

Proiectul "Untamed Skin" se inscrie in strategia ICR Bruxelles de sprijinire a industriilor creative romanesti si a fost realizat de ICR si Galeria Galateca pentru sectiunea "International Fashion Showcase 2015" din cadrul London Fashion Week.

Sursa foto: Ia romaneasca / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri