Absolventii institutiilor de invatamant care au implinit 16 ani pot beneficia, timp de sase luni, de o indemnizatie de somaj echivalenta cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj, cu conditia sa solicite acest lucru in 60 de zile de la data absolvirii.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), absolventii institutiilor de invatamant care au implinit 16 ani pot beneficia de o indemnizatie de somaj pentru o perioada de sase luni, scrie Mediafax.

Suma de care pot beneficia absolventii este echivalenta cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare. Tinerii pot primi aceasta indemnizatie daca se inregistreaza ca persoana in cautarea unui loc de munca, la agentia de ocupare a fortei de munca in raza careia isi au domiciliul, in cel mult 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.

"Indemnizatia de somaj se acorda dupa 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioada in care absolventul beneficiaza de servicii gratuite in vederea angajarii (informare si consiliere profesionala, medierea muncii, formare profesionala)", a precizat ANOFM, intr-un comunicat de presa.

Pentru a se inregistra ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca, absolventii au nevoie de actul de identitate (original si copie), actele de studii si de calificare sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii (original si copie) si adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.

Sursa foto: Lei/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri