Potrivit unor surse judiciare, procurorii DIICOT Brasov, cele zece perchezitii au loc in municipiul Fagaras, la firme importante din domeniul constructiilor, intr-un dosar de spalare de bani, evaziune fiscala si constituire de grup infractional organizat, unul dintre suspecti fiind sotul Alinei Bica, acuzat de evaziune fiscala, scrie Mediafax.

Sursele citate au precizat ca sotul Alinei Bica a fost luat de acasa de catre procurorii DIICOT si este in drum spre sediul institutiei, urmand sa fie audiat. In cursul zilei de miercuri, unsprezece persoane urmeaza sa fie duse la audieri la sediul DIICOT Brasov.

Conform acelorasi surse, prejudiciul creat prin evaziune fiscala este de aproximativ sapte milioane de lei, iar prin spalare de bani de circa 3,4 milioane de lei, perchezitiile fiind facute la trei firme importante din domeniul constructiilor, din municipiul Fagaras, pentru comiterea infractiunilor fiind folosite doua firme fantoma in Alba si una in Cluj.

Citeste si:

Sursele judiciare citate au mai precizat ca liderul gruparii, Dan Vasile, apare in denuntul lui Ovidiu Tender de la DNA, potrivit caruia acesta ar fi luat, impreuna cu sotul Alinei Bica, pachetul majoritar de la UPRUC. Potrivit acelorasi surse, Bica are o firma de afine si este suspectat ca a scazut si el facturi in suma de 80.000 lei.

Sursa foto: Shutterstock / Constructii