Ministerul Sanatatii propune o rezolvare agresiva a dezbaterii despre beneficiile vaccinarii copiilor, prin introducerea unor restrictii si a unor amenzi pentru parintii care decid sa nu isi imunizeze copii. Vi se pare abuziva o astfel de propunere?

Potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii, citat de Digi 24, copiii nevaccinati ar putea sa nu mai aiba acces la crese, gradinite sau scoli, avand in vedere numeroasele sesizari venite din partea specialistilor cu privire la scaderea numarului de vaccinari, in urma campaniilor sustinute impotriva imunizarii.

De asemenea, pe langa restrictiile de inscriere in mediul de scolarizare, Ministerul Sanatatii ia in calcul si aplicarea de amenzi pentru parintii care nu au avize care sa ateste vaccinarea, dar care isi duc copiii in comunitate.

In ultimii ani s-a format un puternic curent de opinie impotriva imunizarii copiilor, in conditiile in care tot mai multe studii coreleaza vaccinarea cu dezvoltarea unor afectiuni grave, cum ar fi autismul. Potrivit site-ului Nutritie.bio, celebrul CDC american (Centrul de Control si Preventie a Bolilor), a manipulat rezultatele unui studiu privind riscurile de autism ale unui vaccin polivalent. Copii vaccinati aveau un risc cu 340% mai mare de a dezvolta tulburari de spectru autist.

1. Considerati aceasta masura abuziva?

2. Credeti ca vaccinarea copiilor are efecte negative asupra sanatatii?


Citeste si:
Pe 10 noiembrie, a doua transa de 500.000 de doze de vaccin antigripal
Ministrul Sanatatii: A doua...
Sursa foto: vaccinare, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Medicii avertizeaza: Difteria devine amenintare pentru Romania