Legile din Romania spun ca un detinut isi poate reduce pedeapsa cu cate 30 de zile pentru fiecare carte scrisa in penitenciar si considerata lucrare stiintifica. Ce se ascunde, insa, in spatele marilor opere a marilor corupti?

Un astfel de detinut are nevoie de recomandarea unui profesor universitar si de o editura care sa-l publice. Intre copertile cartii poate sa fie orice, pentru ca legea e incompleta si nu desemneaza pe nimeni care sa hotarasca daca respectiva carte este sau nu o lucrare stiintifica.

Odata cu intrarea in puscarii a marilor corupti, aceasta lacuna s-a transformat intr-o afacere profitabila pentru toata lumea: profesorii sunt platiti sa dea recomandari, editurile sunt platite sa publice, detinutii ies din inchisoare mai devreme. Este ultima sfidare a celor care au capusat Romania ultimilor 25 de ani, trecuti putin pe la inchisoare si reveniti in libertate cu privirea senina si cu lucrari stiintifice trecute in CV. Din uriasa biblioteca a rusinii, cu sute de carti asezate deja pe rafturile din ce in ce mai aglomerate, am ales cateva exemple. Cititi si va minunati, fara a pierde din vedere acest adevar: ca legile statului care va incaseaza taxele incadreaza aceste tomuri de maculatura la categoria „lucrari stiintifice“.

Afla cum se scrie o carte cu poze, versiunea Gigi Becali, din paginile Adevarul.

Sursa foto: Adevarul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri