Judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare vor fi sub avertizare cod portocaliu de canicula marti, cand se vor inregistra temperaturi de 38-39 de grade, iar Bucurestiul si 32 de judete au fost atentionate cu cod galben, fiind anuntate temperaturi de 35-37 de grade si disconfort termic accentuat.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in cele patru judete avertizate cu cod portocaliu, marti dupa-amiaza se vor atinge temperaturi de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, scrie Mediafax.

Valul de caldura se va intensifica si va cuprinde, marti, cea mai mare parte a tarii, o avertizare cod galben fiind emisa pentru Bucuresti si judetele Maramures, Salaj, Cluj, Mures, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Dolj, Olt, Arges, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi si Botosani.

In aceste judete, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in majoritatea regiunilor, exceptand Bucovina, zona litoralului si cea montana.

Si luni, vremea este calduroasa in toata tara, cu temperaturi de 35-36 de grade, caniculara in regiunile vestice si nord-vestice, iar indicele de temperatura-umezeala depaseste pragul critic. Judetele Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Salaj si Maramures sunt luni sub avertizare cod galben de canicula.

Citeste si:
Vijelii, averse torentiale si grindina incepand de duminica seara
Vijelii, averse torentiale si...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Se schimba vremea! Ploi torentiale si vijelii in 18 judete