Lotul de informatica al Romaniei a obtinut patru medalii, respectiv o medalie de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz - la a XXII-a editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI), desfasurata in perioada 29 iunie - 4 iulie, la Brno (Cehia).

Laureat cu argint la editia precedenta, Alexandru Velea (clasa a XII-a/Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca) si-a imbunatatit performanta, cucerind medalia de aur. Medaliile de argint au fost obtinute de Rares-Darius Buhai (clasa a XII-a /Colegiul National „Liviu Rebreanu” din Bistrita) si Valentin-Marius Harsan (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti). Medalia de bronz a intrat in posesia lui Andrei Popa (clasa a X-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” din Vaslui).

La a XXII-a editie a CEOI au participat 44 de concurenti din 10 tari. Conform regulamentului, fiecare stat poate inscrie o echipa formata din maximum patru elevi a caror varsta nu depaseste 19 ani la data concursului.

Prima editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI) s-a desfasurat in Romania, in 1994, la Cluj-Napoca, la initiativa tarii noastre.

Citeste si:
Putin peste 30% dintre elevi au promovat sesiunea a doua a BAC-ului
Rata de promovare in a doua...

Sursa foto: Medalie, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Romania: doua medalii de aur la Olimpiada de Informatica din Europa