Premierul interimar, Gabriel Oprea, a solicitat, luni, autoritatilor competente sa dispuna masurile de urgenta necesare pentru a preintampina eventualele probleme de canicula. El a cerut prefectilor si primarilor, in cadrul unei videoconferinte organizate la Guvern, sa asigure asistenta medicala de urgenta, sa verifice existenta stocurilor de medicamente, precum si daca unitatile medicale au rezerve suficiente de apa si de alte materiale indispensabile.

Conform Mediafax, Oprea a cerut inspectoratelor pentru situatii de urgenta (ISU) sa intensfice actiunile de prevenire a incendiilor, avand in vedere ca in perioada de canicula exista riscul izbucnirii incendiilor de vegetatie.

El a mai precizat ca pentru interventiile medicale de urgenta sunt disponibile peste 770 ambulante si aproape 300 de echipaje SMURD. De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne are pregatite doua avioane medicale si sapte elicoptere de tip SMURD pentru preluarea urgentelor, dar si un alt tip de elicoptere de mare capacitate pentru interventii la incendiile de mare amploare.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) Ion Sandu a declarat, luni, ca nu este exclus ca miercuri sa fie emis cod rosu de canicula in judetele din vest si nord-vest, Romania urmand sa treaca prin intervale scurte de coduri portocalii sau rosii de canicula alternate cu furtuni.

"In aceste judete trebuie mare atentie, pentru ca miercuri noapte vor fi emise cu siguranta avertizari de descarcari electrice si furtuni foarte puternice, violente. Pe parcursul zilei de joi in partea de sud si est se va extinde codul galben de canicula si joi noaptea vom avea instabilitate si eventual furtuni in aceasta parte de sud si est", a mai spus Sandu.

Citeste si:
Vor fi 40 de grade Celsius joi in Franta, Belgia, Germania si Olanda
Vor fi 40 de grade Celsius...

Potrivit avertizarilor emise pana in prezent de ANM, judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare vor fi sub avertizare cod portocaliu de canicula marti, cand se vor inregistra temperaturi de 38-39 de grade, iar Bucurestiul si 32 de judete au fost atentionate cu cod galben, fiind anuntate temperaturi de 35-37 de grade si disconfort termic accentuat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Inca un val de canicula in Europa: record de temperatura in Germania