Sapte romani care se aflau la munca in localitatea Misurata, din Libia, au fost repatriati in siguranta, in urma unui conflict cu angajatorul local, situatia fiind aplanata datorita asistentei consulare oferite de MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Tripoli, relocata la Tunis.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca, miercuri, sapte muncitori romani aflati in localitatea Misurata, Libia, au fost evacuati si repatriati in siguranta, scrie Mediafax.

Conform sursei citate, romanii se aflau intr-o situatie dificila, ca urmare a unui conflict de munca cu angajatorul local, dar datorita asistentei consulare oferite de MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Tripoli, relocata la Tunis, situatia a fost aplanata.

”In mod regretabil, grupul s-a deplasat in Libia, ignorand avertismentele permanente ale Ministerului Afacerilor Externe de a evita orice calatorie in acest stat, avand in vedere situatia de securitate precara”, arata MAE.

Actiunile de evacuare si repatriere au fost coordonate de Celula de Criza activata la nivelul Centralei MAE din dispozitia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, cu implicarea directa a Ambasadei Romaniei la Tripoli, relocata la Tunis, Consulatul General al Romaniei la Istanbul si cu sprijinul Organizatiei Internationale pentru Migratie (O.I.M.).

MAE atrage atentia asupra pericolului extrem la care se expun cetatenii romani daca se deplaseaza in Libia, aceste situatii putand fi evitate daca recomandarile si avertismentele de calatorie ale MAE sunt luate in considerare

Sursa foto: Om trist, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri