Secretarul de stat in Ministerul Culturii Bogdan Stanoevici a declarat, miercuri, ca salariul nu este o problema pentru romanii care doresc sa revina in tara, explicand ca acestia au acasa mult mai multe lucruri de facut, cu mult mai putini bani.

Secretarul de stat in Ministerul Culturii Bogdan Stanoevici, fost ministru delegat al romanilor de pretutindeni, a precizat, miercuri, ca, potrivit unor anumite studii facute de Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), 85% dintre studentii romani si din R. Moldova care studiaza in strainatate isi doresc sa revina in tara, potrivit Mediafax.

"Salariul nu este o problema pentru ca au convingerea normala, fireasca ca aici, acasa, au mult mai multe lucruri de facut, cu mult mai putini bani pentru ca aici poate ca e avantajul unei pozitii economice, desi sa nu uitam ca Romania a avut cea mai mare crestere economica anul trecut - n-o spunem suficient de des - dar faptul ca cu aceeasi bani aici pot sa se dezvolte mult mai repede este un argument", a declarat Bogdan Stanoevici, la prima editie a intalnirilor "Romanii de Pretutindeni", un for de discutie privind relatia dintre Romania si romanii de peste hotare, organizat de Departamentul pentru romanii de pretutindeni din cadrul MAE.

"Guvernul Romaniei, din care cu mandrie fac parte, a facut eforturi substantiale pentru a crea structuri si sisteme de ajutor financiar pentru toti romanii care vor sa se intoarca in Romania si care vor sa dezvolte ceva, care vor sa construiasca ceva, nu neaparat o casa, iar pentru tinerii pana la 35 de ani exista un alt tip de masuri - pe care le cunoasteti - tocmai pentru a-i incuraja sa vina acasa pentru ca intr-adevar avem nevoie de ei", a spus fostul ministru.

Stanoevici se considera "un exemplu in sensul bun al cuvantului" de roman care a revenit in tara.

"Ma consider un exemplu in sensul bun al cuvantului cu toate defectele mele pentru ca, dupa 22 de ani de viata si de activitate profesionala ca actor (...) in Franta, cu reusite suficient de importante, am considerat ca drumul meu trebuie sa revina spre tara pentru ca, daca mai am ceva de spus in aceasta lume (...) am considerat ca misiunea mea, in mod evident, va fi aici, la mine acasa, unde tot ceea ce mai am de dat va trebui sa o fac si sa dau in spatiul in care m-am nascut, spatiul in care am devenit actor", a mai spus el.

Bogdan Stanoevici a precizat ca s-a intors din Franta si cineva i-a intins o mana si i s-a propus anul trecut postul de ministru al romanilor de pretutindeni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri