Protest fara precedent in ultimii 20 de ani in transporturile aeriene din Romania. Controlorii de trafic ai ROMATSA intra miercurea viitoare in greva de avertisment, timp de doua ore, intre orele 11.00 si 13.00, conform Digi 24.ro.

In acest interval, controlorii vor asigura doar 30% din traficul aerian care tranziteaza spatiul aerian al Romaniei. Ultimul protest de acest fel a avut loc in 1995.

In luna martie, 200 de controlori de zbor au protestat, in fata ROMATSA, purtand banderole albe. Ei au contestat planul de restructurare a companiei.Sindicalistii de la ROMATSA au fost nemultumiti de noua organigrama impusa de conducerea regiei.

Directorul general, Ion-Aurel Stanciu, declara, atunci, ca noua organigrama nu prevede disponibilizari sau taieri de salarii.

Contractul colectiv de munca al ROMATSA a fost valabil pana la finele lunii mai, iar noua organigrama, aprobata la finele lunii ianuarie, a intrat in vigoare la inceputul lunii martie. Sindicalistii au spus ca actele aditionale la contractele de munca nu pot fi semnate "cu ochii inchisi" si ca au nevoie de o serie de documente explicative.

Citeste si:
Greva la ROMATSA: zeci de curse de pe "Henri Coanda" au intarzieri
Controlorii de trafic aerian...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
ANAT: Romatsa se joaca cu nervii nostri si ai clientilor nostri