Lucrarea la proba de Matematica a Bacalaureatului a unei eleve din Cugir, judetul Alba, a fost notata cu 1, desi merita nota 10, eroarea fiind corectata in urma unor verificari derulate de Comisia nationala de bacalaureat.

Seful Inspectoratului Scolar Alba, Marcela Daramus, a declarat, vineri, ca o eleva din Cugir a fost notata eronat cu nota 1 la proba scrisa de Matematica a examenului de Bacalaureat, insa greseala a fost corectata dupa ce fata a sesizat Comisia judeteana de bacalaureat, scrie Mediafax.

Daramus a spus ca lucrarea elevei a primit nota 10, dupa ce situatia a fost verificata de catre membrii comisiilor nationala si judeteana de bacalaureat, stabilindu-se ca este o greseala a profesorilor corectori de la centrul din Sibiu, unde au fost corectate lucrarile de la bacalaureat, din judetul Alba.

"Imi pare foarte rau pentru aceasta eroare si ne cerem scuze in numele colegilor nostri din comisia de evaluare. Ne bucuram ca s-au remediat repede lucrurile pentru ca eleva merita sa se faca dreptate. Nu a mai fost nevoie ca fata sa depuna contestatie si greseala s-a corectat dupa ce situatia a fost verificata" a spus Marcela Daramus.

In final eleva, absolventa a colegiului Tehnic "I.D. Lazarescu" din Cugir, a obtinut media generala 9,11 la examenul de Bacalaureat.

La Bacalaureatul din acest an, peste 2.000 de candidati din Alba au promovat, promovabilitatea, inainte de contestatii, fiind de 74,24 %, mai mare cu cinci procente fata de anul trecut.

Astfel, la nivelul judetului, din cei 2.904 candidati care au sustinut in acest an examenul de bacalaureat 2.156 au promovat examenul. De asemenea, trei candidati din acest an au obtinut media 10 la Bacalaureat, fiind vorba despre doua eleve de la Colegiul National "Lucian Blaga" Sebes si o eleva de la Colegiul National "Horea, Closca si Crisan", din Alba Iulia.

Sursa foto: Examen, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri