Guvernul ucrainean a adoptat un plan cu privire la organizarea unor misiuni de patrulare comune la frontiera cu Romania, Polonia, Slovacia si Ungaria, patru state membre ale Uniunii Europene, dar si cu Republica Moldova, relateaza agentia Intefax Ucraina in pagina electronica.

Potrivit agentiei, rezolutia cu numarul 695 din 8 iulie a fost postata pe site-ul Cabinetului de Ministri. Planul prevede indeplinirea a 201 acorduri internationale incheiate de Guvernul ucrainean cu guvernele Romaniei, Slovaciei si Ungariei privind cooperarea in domeniul controlului persoanelor, bunurilor si transporturilor la trecerea frontierelor comune, scrie Mediafax.

Republicii Moldova i s-a oferit posibilitatea de a se angaja in negocieri in vederea aprobarii unui proiect de lege al unui nou acord intre cele doua state cu privire la controlul persoanelor, bunurilor si transporturilor la trecerea frontierei comune cu Ucraina. Serviciul granicerilor si Ministerul de Externe ucrainene sunt insarcinate sa asigure implicarea cu asistenta tehnica din partea FRONTEX, Grupului UE de Sustinere a Ucrainei, Misiunii consultative civile UE pentru reformarea sectorului securitatii ucrainene (EUAM Ukraine) si Misiunii UE de asistenta frontaliera pentru Republica Moldova si Ucraina (EUBAM).

De asemenea, potrivit planului, Kievul urmeaza sa semneze cu Guvernul Romaniei un acord cu privire la patrularea comuna a frontierelor celor doua state. In document sunt recomandate atat imbunatatirea misiunilor comune de patrulare la frontiere cu granicerii din Polonia, Slovacia, Ungaria si Republica Moldova - prin inspectii comune la frontiera cu ajutorul unor dipozitive tehnice, cat si stagii de formare comuna.

Planul ofera totodata precizari cu privire la functionarea punctelor de contact de la frontiera dintre Ucraina si Republica Moldova, la schimbul de informatii statistice si analitice intre Ucraina si Romania cu privire la frontiera dintre cele doua state si semnarea protocoalelor respective.

Sursa foto: Gard/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri